Forthnet: Πως πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή – Μεγάλο ενδιαφέρον για την αύξηση κεφαλαίου

Σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους η Forthnet κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και από εταιρεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης πέτυχε να βρίσκεται σήμερα στο κέντρο των τηλεπικοινωνιακών εξελίξεων και να δημιουργεί το δικό της success story!

Στα τέλη του 2012, κύκλοι της τηλεπικοινωνιακής αγοράς εκτιμούσαν ότι οι προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η Forthnet

(δανεισμός, μείωση εσόδων) σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, θα ήταν ανυπέρβλητες. Μία κίνηση ματ του μάνατζμεντ, αποδείχθηκε ικανή να φέρει την πλήρη ανατροπή!

Η διοίκηση της Forthnet εκμεταλλεύτηκε το αποκλειστικό τηλεοπτικό περιεχόμενο που διαθέτει η Nova και την Άνοιξη του 2013 προχώρησε σε ένα απόλυτα πετυχημένο λανσάρισμα της υπηρεσίας Nova 3Play που αποτελεί και την κυρίαρχη τάση διεθνώς. Σήμερα, το 3Play κυριαρχεί και στην ελληνική αγορά

Το λανσάρισμα του Nova 3Play έμελλε να γίνει το κλειδί για τα θετικά μεγέθη που εμφανίζει πλέον η εταιρεία όπως και για την κατακόρυφη άνοδο της αξίας της.

Ήδη στο 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η μείωση των εσόδων λιανικής σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 επιβραδύνθηκε στο -3,6% από το 8,9% που είναι η αντίστοιχη σύγκριση του 1ου τριμήνου.

H εταιρεία ενίσχυσε τη θέση της αισθητά αυξάνοντας τις ενεργές συνδέσεις (LLU) κατά διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους παρόχους μαζί. Ως αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς της Forthnet σε συνδρομητές LLU αυξήθηκε κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας πλέον στο 30,7%.

Η εταιρεία, εν καιρώ κρίσης, πέτυχε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο συνδρομές συνολικά και τις 420 χιλιάδες συνδρομητές συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η εταιρεία προχωρά σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με την επιτυχία της από την αγορά να θεωρείται βέβαιη καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας και κανείς από τους βασικούς μετόχους δεν φαίνεται διατεθειμένος να δει το ποσοστό του να συρρικνώνεται.

Η μετοχή μέσα σε ένα έτος ανέβηκε από 0,11€ σε 1,46€ και η κεφαλαιοπ[οίηση διαμορφώνεται στα 160.741.890€.

Η διαδικασία της ΑΜΚ ολοκληρώνεται στις 3 Ιανουαρίου.

Original article: Forthnet: Πως πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή – Μεγάλο ενδιαφέρον για την αύξηση κεφαλαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα