GOLDMAN SACHS: Κίνδυνος για την Ευρώπη ο Γκρίλο και όχι η Κύπρος

Τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων στην Ιταλία Μπέπε Γκρίλο βλέπει τώρα η Goldman Sachs ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ευρωζώνη και όχι τις εξελίξεις στην Κύπρο με την τραπεζική κρίση, που κατά την Goldman Sachs δεν πρόκειται να «μολύνουν» άλλες χώρες.

Χαρακτηριστικά, ο Τζιμ Ο’Νιλ, πρόεδρος

του Τμήματος Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Goldman Sachs, δήλωσε πως «δεν καταλαβαίνω γιατί οι σκληροί τύποι του Βορρά δεν αντιλαμβάνονται αυτό το πρόβλημα (τον Γκρίλο). Η Ιταλία είναι η τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης και αν δεν αρχίσει να έχει λίγη ανάπτυξη σύντομα, τότε θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε ποια τα οφέλη από την παραμονή της στο ευρώ».

Διερωτάται, μάλιστα, «τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα; Μοιάζει οι αποφάσεις της να λαμβάνονται από όποιον έχει ισχυρότερη φωνή, ειδικά η Γερμανία».

Μπορεί προς το παρόν να είναι μια μεμονωμένη άποψη, όμως με την πιθανότητα των εκλογών στην Ιταλία να πλησιάζει ολοένα περισσότερο, η κατάσταση είναι ρευστή, με τις αγορές να μην βλέπουν θετικά μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα