GlaxoSmithKline: Επενδύει 2,2 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα – Συμφωνία με ΦΑΜΑΡ

Να ενισχύσει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα αποφάσισε η GlaxoSmithKline (GSK).

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από τον βρετανό πρέσβη κ. Τζων Κίττμερ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, η GSK Consumer Healthcare προχώρησε σε μία τετραετή συμφωνία αξίας 2,2 εκατ. ευρώ με την φαρμακευτική εταιρεία

ΦΑΜΑΡ για τη συσκευασία τεσσάρων επιπλέον μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η ΦΑΜΑΡ αναλαμβάνει την υψηλών απαιτήσεων και πολυπλοκότητας διαδικασία συσκευασίας (secondary packaging), εκτός του Panadol που ήδη συσκευάζεται στη χώρα, ακόμη τεσσάρων προϊόντων και συγκεκριμένα των NiQuitin Lozenge, NiQuitin Patch, Breathe Right και Alvedon.

Ως αποτέλεσμα, η ετήσια παραγωγή μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της GSK Consumer Healthcare στην Ελλάδα προβλέπεται να φτάσει τα 12,500,000 εκατ. τεμάχια, 98% των οποίων θα εξάγονται σε 32 χώρες παγκοσμίως. Η συνεργασία αυτή ενισχύει το εμπορικό ισοζύγιο των ελληνικών εξαγωγών και καθιστά την Ελλάδα Κέντρο Παραγωγής (production Hub) για τις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, η συμφωνία αναμένεται να συμβάλλει στη δημιουργία 30 θέσεων εργασίας.

Η έναρξη της παραγωγής αναμένεται περί τα τέλη του 2013 μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου και της εύρυθμης λειτουργίας των γραμμών παραγωγής στα εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα και στην Ανθούσα.

«Στόχος της GSK Consumer Healthcare είναι να αναδειχθεί ως η πρώτη και καλύτερη εταιρεία του κλάδου, με αφοσίωση στην επιστήμη και τις αξίες της. Η Ελλάδα αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά για εμάς στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης και αυτή η επένδυση είναι μία επιβεβαίωση της πίστης μας στις δυνατότητες της αγοράς και τη δυναμική της φαρμακοβιομηχανίας ειδικότερα. Παράλληλα η επένδυση αυτή έχει τη δυναμική να αναπτύξει την εγχώρια αγορά του φαρμάκου, καθώς και να προσελκύσει νέο επενδυτικό ενδιαφέρον», δήλωσε ο Roger Scarlet Smith, πρόεδρος της GSK Consumer Healthcare, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Ο Κωνσταντίνος Λιμνίδης, γενικός διευθυντής της GSΚ Consumer Healthcare Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, ανέφερε από την πλευρά του πως η συνεργασία αυτή «θα αναδείξει τη δυναμική και τις δυνατότητες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας να αναλάβει μία παραγωγή υψηλών απαιτήσεων και πολυπλοκότητας με πολλαπλές συσκευασίες για τα εξαγόμενα προϊόντα».

«Η GSK πιστεύει πως η Ελλάδα θα αναδυθεί από τη κρίση με τους κατάλληλους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας. Βλέπουμε πρόοδο σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της υγείας προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε ένα σταθερό, δίκαιο και διαφανές περιβάλλον καθώς και στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας προς όφελος των Ελλήνων ασθενών», σημείωσε ο Roberto Greco, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GSK Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΦΑΜΑΡ, Πάνος Μαρινόπουλος είπε σχετικά: «Εκτιμώντας την επιτυχημένη πορεία στενής συνεργασίας για περισσότερα από 40 χρόνια και βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη που μας δείχνει η GSK, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη μεταξύ μας σχέση όπως φαίνεται και μέσω της νέας συμφωνίας. Επιπλέον, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να μεταφέρουμε νέους όγκους παραγωγής στα εργοστάσιά μας στον Αυλώνα Βοιωτίας και στην Ανθούσα Αττικής, για τους οποίους θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Στοχεύουμε στην συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας με την GSK αλλά και σε περεταίρω διεύρυνση αυτής όπως άλλωστε και στην επίτευξη και άλλων παρόμοιων συμφωνιών που θα συμβάλλουν στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη των Ελληνικών μας εργοστασίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα