H ΤτΕ ανακαλεί την άδεια της Συνεταιριστικής Ολυμπος – Στην Εθνική οι καταθέσεις

17:29 4/2/2023 - Πηγή: BankWars

Η Τράπεζα της Ελλάδας ανακάλεσε την άδεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Όλυμπος, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «δεν διαθέτει ταελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 575/2013, ούτε κατόρθωσε να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια μετά και την άπρακτη παρέλευση και της προθεσμίας που της είχε δοθεί για το σκοπό αυτό».

Όπως τονίζει

σε ανακοίνωση η ΤτΕ, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων των πελατών της Συνεταιριστικής Όλυμπος και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων της εκκαθάρισης βάσει του άρθρου 145Β του ν. 4261/2014, το ενδιαφέρον άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση του συνόλου των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Όλυμπος και προέκρινε τη μεταβίβασή τους στην Εθνική Τράπεζα, μετά από σχετική πρόταση της τελευταίας.

Η ΤτΕ υπογραμμίζει ότι οι καταθέσεις όλων των πελατών της Συνεταιριστικής Όλυμπος είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η οργάνωση της μεταφοράς τους στην  Εθνική Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει.

Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει με ανακοίνωσή της το κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΤτΕ, η διαφορά μεταξύ της αξίας των στοιχείων παθητικού και ενεργητικού που μεταφέρονται στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Η Συνεταιριστική Όλυμπος τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος.

Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία PQH.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα