Helleniq Energy: Τροποποιείται το καταστατικό και το Δημόσιο θα διορίζει 3 αντί 4 μέλη στο ΔΣ

Την τροποποίηση του άρθρου 20 του καταστατικού της Helleniq Energy, κατόπιν αιτήματος του ΤΑΙΠΕΔ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Υπέρ του θέματος ψήφισε το 95,27% των μετόχων και κατά το 4,3%.

Συγκεκριμένα, η συνέλευση τροποποίησε το άρθρο σχετικά με τις αλλαγές στην εκλογή, τη σύνθεση και την αντικατάσταση μελών ΔΣ, προβλέποντας την δυνατότητα του δημοσίου να διορίζει τρία μέλη στο ΔΣ σε περίπτωση που το ποσοστό που κατέχει έμμεσα ή άμεσα είναι μεταξύ 25% και 35%. Μέχρι σήμερα διόριζε τέσσερα μέλη.

Διατηρείται αμετάβλητη η πρόβλεψη

του καταστατικού για διορισμό 4 μελών για μετόχους που κατέχουν ποσοστό άνω του 35%. Χωρίς την τροποποίηση αυτή το ΤΑΙΠΕΔ θα είχε μηδενική συμμετοχή στο ΔΣ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα μέσου ιδιωτικής τοποθέτησης διατέθηκε το 11% των μετοχών της εταιρείας, με αποτέλεσμα το ποσοστό του δημοσίου (μέσω ΤΑΙΠΕΔ) να υποχωρήσει στο 31,18% και του ομίλου Λάτση στο 40,41% αντίστοιχα.

Το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού είχε αιτηθεί το ΤΑΙΠΕΔ με επιστολή στην διοίκηση της Helleniq Energy από την 1 Δεκεμβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
helleniq-energy-tropopoieitai-to-katastatiko-kai-to-dimosio-tha-diorizei-3-anti-4-meli-sto-ds.htm
Τυχαία Θέματα