IIF: ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ Ο DALLARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ- “ΛΥΣΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

“Αν παρατηρήσεις τα διαφορετικά στοιχεία του πακέτου χρηματοδότησης, η περίπτωση του buyback δεν είναι και η πιο ελκυστική”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara.Το IIF εκτιμά πως το σχέδιο επαναγοράς του χρέους που διακρατούν οι ιδιώτες πιστωτές ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση, δεδομένου ότι περίπου τα 2/3 του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα.

Σύμφωνα

με τον Dallara, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές μείωσαν το χρέος της Ελλάδας κατά περισσότερα από 100 δισ. ευρώ το Μάρτιο “η χώρα βρίσκεται υποτιθέμενα σήμερα σε χειρότερη θέση από ποτέ όσον αφορά τη βιώσιμοτητα του χρέους. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς μικρό ΄τσεκούρι΄ για να μειώσεις ένα βουνό χρέους και μετά να περιμένεις ότι θα σε οδηγήσει στην ανάπτυξη”.

Ο Dallara προτείνει αντ΄αυτού να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αποκατάσταση της ανάπτυξης μέσω των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. “Υπάρχουν περισσότερα από 10 δισ. ευρώ που χρειάζεται να διοχετευτούν μέσα από το σύστημα στα επενδυτικά projects”, είπε.

Νωρίτερα πάντως, το ΔΝΤ ανέφερε ότι το πρόγραμμα επαναγοράς πρέπει να είναι επιτυχές προκειμένου το ίδιο να συνεχίσει να χρηματοδοτεί πλήρως το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα