INNOVATHENS: «Κόμβος» καινοτομίας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20.00, στο Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2 στην Τεχνόπολη, θα γίνει η παρουσίαση του INNOVATHENS, ενός φιλόδοξου εγχειρήματος, καρπός των προσπαθειών έξι ελληνικών φορέων καινοτομίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Ειδικότερα, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων αναπτύσσει τον κόμβο καινοτομίας «ΙΝΝOVATHENS» σε συνεργασία με τις εξής ενώσεις καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων: ΣΕΚΕΕ (εφαρμογές σε κινητές συσκευές), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονική),

HBio (Βιο-Ιατρική Τεχνολογία), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημική), ΕΛΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα) και ΕΕΝΕ (Νεοφυείς επιχειρήσεις/Startups).

Το «ΙΝΝOVATHENS» θα λειτουργήσει ως σημείο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν χώρο με περισσότερους από 600.000 επισκέπτες ετησίως και με ιδιαίτερους συμβολισμούς σε σχέση με την τη βιομηχανική ανάπτυξη και τον πολιτισμό.

Ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας INNOVATHENS θα αξιοποιεί και θα μετασχηματίσει υφιστάμενες υποδομές χώρων σε ολοκληρωμένα κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και υποστήριξης ανέργων και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Μέσω του κόμβου θα υποστηρίζονται νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες με καινοτομικό και εξωστρεφή προσανατολισμό, προσφέροντας γνώσεις και υπηρεσίες στους νέους ανθρώπους που θέλουν να επιχειρήσουν και θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης των νέων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του θα έχει η ζωντανή, καθημερινή παρουσία των έμπειρων επιχειρηματιών, των επιστημόνων και των ερευνητών της Ελλάδας και της διασποράς, μέσω δραστηριοτήτων επιμόρφωσης, workshops και συνεργατικών εγχειρημάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, οι εμπλεκόμενοι φορείς απευθύνουν κάλεσμα σε ενώσεις επιχειρήσεων, συλλογικούς φορείς και στο σύνολο της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας για μια συνάντηση γνωριμίας, την παρουσίαση του εν λόγω εγχειρήματος και την συνδιαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του “INNOVATHENS”.

Επιμέλεια: Ελένη Νάτση

Original article: INNOVATHENS: «Κόμβος» καινοτομίας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα