J&P – ΑΒΑΞ: Περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας αναμένει η διοίκηση

Περαιτέρω βελτίωση των κερδών του, αναμένει ο Όμιλος J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ. Όπως αναφέρθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, η πορεία βελτίωσης που καταγράφηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, τους δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούν ότι θα συνεχιστεί, με βάση και την εξέλιξη του ανεκτέλεστου υπόλοιπου των συμβάσεων του Ομίλου.

Ειδικότερα, η διοίκηση γνωστοποίησε ότι αυτό το διάστημα, το υπογεγραμμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο, ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ περίπου. Ενώ, υπάρχουν και συμβάσεις, συνολικής αξίας 310 εκατ. ευρώ, για τις

οποίες ο Όμιλος έχει επισήμως κηρυχθεί ανάδοχος και αναμένει την υπογραφή τους, το προσεχές διάστημα.

Η διοίκηση ανέφερε επίσης, ότι, το 2012, παρουσιάστηκε ζημία, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ύψους 10,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 1 εκατ. ευρώ το 2011, και ο κύκλος εργασιών παρουσίασε πτώση 31,8%, στα 473,7 εκατ. ευρώ από 694,8 εκατ. ευρώ, το 2011. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2013, δείχνουν σημαντική μεταστροφή, με το καθαρό αποτέλεσμα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, να εμφανίζει κέρδος της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 1,7 εκατ. ευρώ, στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Επίσης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η θυγατρική εταιρεία ΑΘΗΝΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την ανάληψη έργων, συνολικής αξίας 180 εκατ. ευρώ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ο Όμιλος βρίσκεται σε διάφορα στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας για πολλά ακόμη έργα μεγάλης αξίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου, αυτή την περίοδο, παρουσιάζει ποιοτική διαφοροποίηση, σε σχέση με το παρελθόν, καθώς εμπλουτίζεται συνεχώς με βιομηχανικά και διεθνή έργα.

Keywords
Τυχαία Θέματα