JP Morgan: Έντονο ενδιαφέρον για τις ελληνικές μετοχές από αμερικανούς επενδυτές – Κορυφαία επιλογή η Alpha Bank

12:43 5/9/2023 - Πηγή: BankWars

Αναζητούν θέσεις στις ελληνικές μετοχές οι αμερικανοί επενδυτές διαπιστώνει η JP Morgan,  οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν μικρή έκθεση στην Ελλάδα. Όπως μάλιστα επισημαίνει στο review της για τις προοπτικές της περιοχής CEEMEA, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, η σύσταση για την ελληνική κεφαλαιαγορά παραμένει overweight, δηλαδή για αποδόσεις καλύτερες από το μέσο όρο, με κορυφαία επιλογή την Alpha Bank

Σε

πρόσφατη έκθεσης της η JP Morgan κατέτασσε τη μετοχή της Alpha Bank στα 10 top picks από το σύνολο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπη, Μέσης Ανατολής και Αφρικής,  ενώ ανέβαζε στα 2 Ευρώ την τιμή στόχο της μετοχής με περιθώριο ανόδου 36%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η JP Morgan από τον MSCI, οι overweight θέσεις των Managers είναι χαμηλά στην Ελλάδα, δίνοντας τα περιθώρια για αύξηση αυτών και συνεπώς και των εισροών.

Κατά την JP Morgan, στο bull case σενάριο, η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε τέσσερα χρόνια συνέχισης των πολιτικών. Οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με βαθύ discount σε σχέση με τους ομότιμους της περιοχής, γεγονός που προμηνύει αύξηση των αποδόσεων (RoE) και επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Στο bear case σενάριο, λαμβάνεται ως δεδομένο ο υψηλός beta δείκτης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, θέτοντας τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εν αμφιβόλω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η JP Morgan από τον MSCI, οι overweight θέσεις των Managers είναι χαμηλά στην Ελλάδα, δίνοντας τα περιθώρια για αύξηση αυτών και συνεπώς και των εισροών.

Τέλος, η JP Morgan προχώρησε και σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή στην περιοχή, με την Ελλάδα να είναι από τις λίγες με ανοδική αναθεώρηση.

Keywords
Αναζητήσεις
jp-morgan-entono-endiaferon-gia-tis-ellinikes-metoches-apo-amerikanous-ependytes--koryfaia-epilogi-i-alpha-bank.htm
Τυχαία Θέματα