Jupitee: Φτιάξε την δική σου εφαρμογή εύκολα, γρήγορα, απλά

Στον χώρο της τεχνολογίας, οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα (mobile apps) αποτελούν έναν τομέα εκρηκτικής ανάπτυξης. Μόνο στην Αμερική δημιουργήθηκαν ή διατηρήθηκαν υπό μια έννοια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 466.000 θέσεις εργασίας από το 2007 και μετά. Επίσης σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας ‘World Mobile Applications Market (2010 – 2015)’ η συνολική αγορά των Mobile apps υπολογίζεται να αγγίξει το δυσθεώρητο

ποσό των 35 δισεκατομμυρίων δολλαρίων έως το 2015 ( το 2010 έφτανε περίπου στα 6.8 δισεκατομμύρια δολλάρια).

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο χώρος των mobile apps «φλερτάρεται» έντονα από νέους προγραμματιστές που βλέπουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια νέα εφαρμογή που θα ξεχωρίσει ευατήν από τις άλλες.

Μια ενδιαφέρουσα ελληνική startup που ακούει στο όνομα Jupitee δεν αναπτύσσει μια καινούρια εφαρμογή αλλά δίνει τα εργαλεία στον χρήστη να γίνει ο ίδιος «προγραμματιστής» και να αναπτύξει την δική του εφαρμογή.

Στην περίπτωση του Jupitee, με την λέξη χρήστης εννοούμε κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις οι οποίες βλέπουν σε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα έναν έξυπνο και απλό τρόπο να αυξήσουν το πελατολόγιο και τις πωλήσεις τους.

Ουσιαστικά στη θέση της αποστολής μηνυμάτων μέσω ενός απλού SMS, οι επιχειρήσεις φτιάχνουν την δική τους εφαρμογή για τους πελάτες τους μέσω του Jupitee. Η εφαρμογή που φτιάχνεται με έναν απλό κατά βάση αυτοματοποιημένο τρόπο μπορεί να σταλεί για έγκριση στο App Store ακόμα και σε μια ημέρα. Το Jupitee είναι ουσιαστικά σαν ένα WordPress που παράγει mobile apps. Βασίζεται σε ένα δικό του σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (content management system – CMS), όπου ο χρήστης που θέλει να φτιάξει τη δική του εφαρμογή καθορίζει το πώς θα φαίνεται η εφαρμογή και το τι περιεχόμενο θα έχει χωρίς να διαθέτει γνώσεις προγραμματισμού.

Η πλατφόρμα έχει αρκετές δυνατότητες – οι πελάτες των εταιρειών που έχουν φτιάξει τη δική τους προσωποποιημένη εφαρμογή μέσω του Jupitee μπορούν να δουν στοιχεία για την εταιρεία, φωτογραφίες, εκδηλώσεις, βίντεο, χάρτη, στοιχεία επικοινωνίας κ.α. Δίνεται η δυνατότητα για (υπο)κατηγορίες ώστε να παρουσιάζεται το περιεχόμενο σε οποιαδήποτε δομή επιθυμεί η επιχείρηση. Υπάρχει μέχρι και fan wall που επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Και όλα ενημερώνονται online απλά και γρήγορα – με το που γίνει μια αλλαγή αυτομάτως προωθείται σε όλους τους χρήστες.

Το Jupitee λειτουργεί και σαν κανάλι πωλήσεων. Με τη χρήση push notifications οι χρήστες ενημερώνονται άμεσα στο κινητό τους για προσφορές και νέα της εταιρείας. Επιπρόσθετα μπορούν να κάνουν κρατήσεις (είτε για δωμάτιο ξενοδοχείου, είτε για τραπέζι σε εστιατόριο, είτε για να κλείσουν ραντεβού με τον πωλητή τους ή για οτιδήποτε άλλο) ενώ με την επικείμενη προσθήκη καταλόγου προϊόντων το Jupitee θα παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση και για mobile commerce.

Έχοντας ξεκινήσει τον Οκτώβριο, η εταιρεία ήδη έχει δημιουργήσει εφαρμογές για ξενοδοχεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις μόδας και επαγγελματίες.

Παρέχοντας προς το παρόν εφαρμογές για iPhone και iPad και σύντομα και για Android, το Jupitee λειτουργεί με ένα απλό συνδρομητικό μοντέλο χωρίς κρυφά κόστη ή επιπλέον χρεώσεις ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που κατεβάζουν την εφαρμογή, με τις τιμές να ξεκινούν από μόνο €25 το μήνα (συμπεριλαμβάνοντας το iPad).

Στο πλαίσιο της ανάδειξης των ελληνικών startups που θα λάβουν μέρος στο επικείμενο Mobile World Congress στις 25-28 Φεβρουαρίου η Jupitee δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στην οποία θα παρουσιάζονται όλες οι ελληνικές startups που θα λάβουν μέρος στην έκθεση.

Σημειώνεται ότι στο φετινό Mobile World Congress η Ελλάδα λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά με δικό της εθνικό περίπτερο – με παρουσία σ’ αυτό 25 εταιρειών στον χώρο των εφαρμογών και της ψηφιακής επικοινωνίας και ελληνικών startups υπό την ομπρέλα της ελληνικής αποστολής και του Mobile Monday Athens που επίσης θα δώσει δυναμικό ελληνικό παρών στην μεγαλύτερη έκθεση στο χώρο του mobile που πραγματοποιείται διεθνώς.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα