Kέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τη Fed

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκαν την Πέμπτη του ράλι στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές «αγκάλιασαν» την κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (fed) να τερματίσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της και να σηματοδοτήσει μειώσεις για το επόμενο έτος.

Η αισιοδοξία μεταδόθηκε από τη Wall Street, η οποία σημείωσε ράλι καθώς η Fed διατήρησε

τα επιτόκια στο 5,25%-5,5% για τρίτη συνεχόμενη φορά και έθεσε το χρονοδιάγραμμα για τουλάχιστον τρεις μειώσεις κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας το 2024 και μετά.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,15%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της Κίνας ενισχύθηκε οριακά.

Οι προβλέψεις για τον βασικό δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών -τον αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της Fed- περιορίστηκαν επίσης από τη Fed στο 2,4% το 2024 και στο 2,2% το 2025, από 2,6% και 2,3% αντίστοιχα στις προηγούμενες προβλέψεις της.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,65%, φτάνοντας σε επίπεδα που είχε τελευταία φορά  την 1η Αυγούστου και κλείνοντας στις 7.377,9 μονάδες.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 διέγραψε τα αρχικά τα κέρδη και υποχώρησε κατά 0,76%, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 1,33%. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας οδήγησε την πτώση στην περιοχή, καθώς οι επενδυτές στην Ιαπωνία ανέμεναν την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 1,24%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης πρόσθεσε 1,15%.
Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να κινούνται ανοδικά μετά την απόσυρση από τις ενεργειακές εταιρείες μεγαλύτερου του αναμενόμενου ποσού 4,3 εκατομμυρίων βαρελιών αργού από τα αποθέματα για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Δεκεμβρίου.

Τα συμβόλαια για το West Texas Intermediate του Ιανουαρίου συνέχισαν να κερδίζουν 0,88% για να διαπραγματεύονται στα 70,08 δολάρια την Πέμπτη, ενώ το αργό τύπου Brent προχώρησε σχεδόν 1% για να διαπραγματευτεί στα 74,93 δολάρια.

Keywords
Αναζητήσεις
kerdi-sta-asiatika-chrimatistiria-meta-ti-fed.htm
Τυχαία Θέματα