MIG: Αύξηση ζημιών στο α΄ εξάμηνο 2012

Αυξημένες ζημίες είχε η Marfin Investment Group (MIG) το πρώτο εξάμηνο του 2012, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ενοποιημένες πωλήσεις 698,5 εκατ. ευρώ και μικτά κέρδη 95,6 εκατ. ευρώ: περίπου στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος (96,8 εκατ. ευρώ) παρά την πτώση των πωλήσεων. Το EBITDA του πρώτου εξαμήνου βελτιώθηκε σε -16,4 εκατ. ευρώ από -21,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο

έτος, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας περιορισμού κόστους στον όμιλο.

Οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, (με εξαίρεση την απομείωση αξίας στοιχείων ενεργητικού) ανέρχονται σε 148,5 εκατ. ευρώ, σε σχέση με συγκρίσιμες ζημίες 108,8 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Τα λογιστικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2012 έχουν επηρεαστεί αρνητικά, από την επανεκτίμηση αξίας της επένδυσης στην Cyprus Popular Bank, ύψους 811 εκατ. ευρώ, με συνέπεια ζημίες μετά από φόρους 934,2 εκατ. ευρώ σε εταιρικό επίπεδο και 960,2 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου.

Η επανεκτίμηση αυτή δεν έχει επιπτώσεις στην Καθαρή Θέση (NAV) του ομίλου καθώς οι σχετικές απομειώσεις κεφαλαίου είχαν προβλεφθεί σε εταιρικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ομίλου, στο παρελθόν. Η Καθαρή Θέση (NAV) του ομίλου βρίσκεται στα 1,56 δισ. ευρώ και ανέρχεται σε 2,03 ευρώ ανά μετοχή. Τέλος τα ρευστά διαθέσιμα σε εταιρικό επίπεδο ανέρχονται σε 92,4 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012, επηρεάζεται από την συνεχιζόμενη πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, καθώς και από την εποχικότητα που επηρεάζει την πλειονότητα των εταιρειών του Ομίλου. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες, οι εταιρείες της MIG διατήρησαν τις ηγετικές θέσεις, όσον αφορά στα μερίδια αγοράς στους τομείς που δραστηριοποιούνται, ενώ συνέχισαν την προσπάθεια περαιτέρω εξορθολογισμού του κόστους.

σχετικά άρθραΣΥΡΙΖΑ: Αξιος εκπρόσωπος του λόμπι της χρεοκοπίας ο ΣαμαράςΜεγάλες απώλειες για τη μετοχή του ΤΤ σε ποσοστό 29,71%Spiegel: «Βλέπει» υποχώρηση Μέρκελ και παράταση στο ελληνικό πακέτοΟι φόβοι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθυστερούν τη συμφωνία για τα μέτραΑναζητούνται λύσεις για την ανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού ΤαμιευτηρίουΟι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνουν τις ζημιές τους προς το κράτοςΕπιστολή Α. Ηλιάδη στο ΔΣ της Τρ. ΚύπρουΣτα δύο χωρισμένοι οι φαρμακοποιοί μετά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ«Αναγκαίος ένας ενιαίος φορέας για την πάταξη του παρεμπορίου»Έρχεται φόρος… ακινησίας στα ΙΧ
Keywords
Τυχαία Θέματα