Microsoft: Παίζουν στοίχημα για τον αντικαταστάτη του Μπάλμερ – Πρώτος ο Σ.Έλοπ της Nokia

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia και πρώην στέλεχος της Microsoft Στέφεν Ελοπ είναι σύμφωνα με τη Ladbrokes το φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Στιβ Μπάλμερ στο τιμόνι της δεύτερης.

Με απόδοση 5 προς 1, ο CEO της φινλανδικής εταιρείας είναι στην πρώτη θέση της λίστας με τα πιθανά (και απίθανα) ονόματα των αντικαταστατών του Μπάλμερ, που έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από την ηγεσία της

Microsoft.

Ο Ελοπ είχε μετακινηθεί στη Microsoft το 2008, ως επικεφαλής του επιχειρηματικού τομέα, στον οποίο υπάγεται η ανάπτυξη της σουίτας προγραμμάτων Office.

Δυο χρόνια μετά και αφού Microsoft και Nokia προχώρησαν σε συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας (βλ. Windows Phone), ο Καναδός Στέφεν Ελοπ έγινε ο πρώτος μη Φιλανδός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει συνδέσει το όνομά της με την ταχύτατη ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα, το όνομα του Ελοπ είναι μπροστά στις προβλέψεις τις εταιρείας στοιχημάτων και από αυτά του νυν COO της Microsoft, Κέβιν Τέρνερ (6/1), του πρώην αντιπροέδρου-επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης των Windows και άλλοτε προαλειφόμενου διαδόχου του Μπάλμερ, Στίβεν Ζινόφσκι (8/1) -αποχώρησε λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση των Windows 8, όπως και της Τζούλι Λάρσον Γκριν (8/1), αντιπρόεδρου και υπεύθυνης του τομέα συσκευών.

Μεταξύ πολλών άλλων, στη λίστα υπάρχουν και τα ονόματα διαφόρων μεγάλων αουτσάιντερ (τα οποία βέβαια πάντα πληρώνουν καλά), όπως του ιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ (40/1), του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς (50/1), αλλά και το CEO της Apple, Τιμ Κουκ (100/1).

Keywords
Τυχαία Θέματα