Mobile World Congress – Βαρκελώνη: Με εθνικό περίπτερο 25 ελληνικές εταιρείες και startups

Περίπου 25 ελληνικές εταιρείες και startups στο χώρο του mobile θα κάνουν δυναμική εμφάνιση με εθνικό περίπτερο στο διεθνές συνέδριο Mobile World Congress στις 25-28 Φεβρουαρίου 2013 στη Βαρκελώνη.

Με κεντρικό μήνυμα “Technology born in Greece goes global” η Ελλάδα

θα έχει το δικό της περίπτερο στην μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως στο χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας και των κινητών εφαρμογών. Η είδηση αυτή δεν είναι ήσσονος σημασίας, με δεδομένο ότι σε μια περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη άλλων τεσσάρων εθνικών συνδέσμων καινοτομίας και τεχνολογίας, η Ελλάδα κατάφερε να έχει το δικό της περίπτερο ευελπιστώντας να δώσει ένα ηχηρό ενωτικό μήνυμα σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική διεθνή έκθεση.

Σε ένα φιλικό κλίμα, τόσο το περίγραμμα αλλά και η φιλοσοφία της ελληνικής αποστολής στη Βαρκελώνη, δόθηκαν σε μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Ιανός την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γιάννης Κωτσής- Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής στο ΣΕΚΕΕ, τονίζοντας την σημασία της ελληνικής αποστολής στη Βαρκελώνη. Οι στόχοι, όπως ανέφερε είναι ξεκάθαροι: ανάδειξη της δημιουργικής Ελλάδας στο εξωτερικό, αναστροφή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας, ουσιαστική υποβοήθηση των μικρότερων εταιρειών που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να παραβρεθούν σε μια τόσο μεγάλη διεθνή έκθεση, όπως το Mobile World Congress στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι μεγάλες εταιρείες όπως η Intracom Telecom, η AMD Telecom, η Globo, η InternetQ και η Upstream θα έχουν τα δικά τους ξεχωριστά περίπτερα στην έκθεση. Οι περίπου 25 μικρές εταιρείες θα βρίσκονται στο ενιαίο εθνικό περίπτερο.

Σίγουρα είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι το 2013 η Ελλάδα κατάφερε να αποκτήσει το δικό της εθνικό περίπτερο συνολικού χώρου 85 τ.μ εκ των οποίων τα 45 τ.μ είναι καθαρά εκθεσιακός χώρος και ο υπόλοιπος προορίζεται για χώρους συναντήσεων μεταξύ των εταιρειών. Το τελευταίο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό με δεδομένο ότι το Mobile World Congress είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ουσιαστική δικτύωση μεταξύ των επιχειρήσεων και για σύναψη σημαντικών επιχειρηματικών συνεργασιών.

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2012, υπό την ομπρέλα της ενωτικής πρωτοβουλίας “Σynergies, Connecting Changemakers, εθνικοί σύνδεσμοι καινοτομίας και τεχνολογίας, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους στην διεθνή έκθεση CEATEC και να συνάψουν ενδεχομένως επιχειρηματικές συνεργασίες με μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες. Σημειώνεται ότι η CEATEC είναι η μεγαλύτερη ασιατική έκθεση στον χώρο του IT και της ηλεκτρονικής.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του κ. Γιανναράκη, για τους σημαντικούς επικοινωνιακούς στόχους της ελληνικής αποστολής μίλησε και η κ. Μαριλένα Φατσέα, σύμβουλος επικοινωνίας για την εθνική αποστολή.

Την σκυτάλη πήραν εταιρείες που θα αποτελούν μέρος του εθνικού περιπτέρου στη Βαρκελώνη, παρουσιάζοντας εαυτές για περίπου δύο λεπτά. Οι εταιρείες αυτές που παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν οι Cytech, iradalabs, m-stat, hotech, telenavis, vidavo, vivapayments, warp.ly, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και μια αθέατη Ελλάδα, αυτή της δημιουργίας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Όπως είπε χαρακτηριστικά και η κ. Μαριλένα Φατσέα «Μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, χρειαζόμαστε τις καλές ειδήσεις, οι οποίες υπάρχουν αρκεί να τις αναδείξουμε. Επικοινωνιακά έχει αρχίσει να παρατηρείται μια στροφή των μέσων ενημέρωσης για την ανάδειξη του δημιουργικού προσώπου της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ με αφορμή το Mobile World Congress εκεί ακριβώς στοχεύει κι αυτό θέλει να πετύχει.»

Δυναμικό παρών και για τις ελληνικές startups στο Mobile World Congress

Μια σημαντική καλή είδηση σχετικά με το φετινό Mobile World Congress είναι η παρουσία και ελληνικών startups στο εθνικό περίπτερο.

Επομένως εκτός από τις περίπου 25 εταιρείες που θα έχουν παρουσία, με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ ξεχωριστό booth δόθηκε και στο Mobile Monday Athens υπό την ομπρέλα του οποίου θα δώσουν δυναμικό παρών και ελληνικές startups στον χώρο του mobile.

Το Mobile Monday είναι μια παγκόσμια κοινότητα με τοπικά παραρτήματα σε πάνω από 140 πόλεις ανά τον κόσμο. Σκοπός είναι η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών ανάμεσα σε άτομα που εργάζονται ή έχουν αυξημένο ενδιαφέρον για τον χώρο του mobile.

Η Αθήνα, απέκτησε το δικό της Mobile Monday το 2011 με συνιδρύτρια τη κ. Βίκη Κολοβού και ιδρύτρια της taggzy, μιας εταιρείας στο χώρο του mobile marketing.

Η κ. Κολοβού κάνοντας μια αναφορά στο Μοbile Monday το οποίο έχει ήδη τέσσερις εκδηλώσεις με διαγωνιστικό κομμάτι στο ενεργητικό του, μίλησε για τη σημασία της ελληνικής αποστολής στη Βαρκελώνη και τις παράλληλες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του Mobile World Congress.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης των ελληνικών startups, η ομάδα του Mobile Monday Athens συνεργάστηκε με μια ελληνική startup την jupitee η οποία δίνει τα κατάλληλα εργαλεία στον χρήστη για να δημιουργήσει μόνος του την δική του εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

H jupitee, εν όψει του Mobile World Congress δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στην οποία θα παρουσιάζονται όλες οι ελληνικές startups που θα λάβουν μέρος στην έκθεση.

Επιπλέον, τις δυνάμεις του με την ομάδα ένωσε και ο κ. Νίκος Αναγνώστου, γνωστός blogger στην ελληνική startup κοινότητα και δημιουργός του greekstartups.com ο οποίος έχει αναλάβει να εκτελέσει χρέη ανταποκριτή για όσα διαδραματιστούν στη Βαρκελώνη.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Αναζητήσεις
φατσεα μαριλενα
Τυχαία Θέματα