OTE: Εντυπωσιακά αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο – Καθαρά κέρδη 253 εκατ. – Μείωση 40% στο δανεισμό από την αρχή του έτους

Καθαρά κέρδη ύψους 253 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο ΟΤΕ στο τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 149,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ πέτυχε μικρότερη μείωση εσόδων, στο -5,1%.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα του Ομίλου μειώθηκαν μόλις 5,1% – το μικρότερο ποσοστό μείωσης εσόδων των τελευταίων πέντε τριμήνων. Η πίεση στον κύκλο εργασιών του Ομίλου συνεχίστηκε από την έντονη επίδραση των μειώσεων των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας τόσο στις δραστηριότητες της σταθερής όσο και της κινητής τηλεφωνίας.

Στην

κινητή τηλεφωνία, περισσότερο από 60% της μείωσης των εσόδων, σε σχέση με το Γ’ τρίμηνο του 2012, οφείλεται στις μειώσεις των τελών τερματισμού. Εξαιρουμένων των μειώσεων αυτών και της συνεισφοράς της Hellas Sat το τρίτο τρίμηνο του 2012 (αποενοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2013), τα έσοδα του Ομίλου μειώθηκαν λιγότερο από 2% το τρίμηνο.

Την ίδια ώρα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA μειώθηκε κατά 4,7% και διαμορφώθηκε στα 379 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό μείωσης των τελευταίων πέντε τριμήνων. Εξαιρουμένων των μειώσεων των τελών τερματισμού κινητής και της συνεισφοράς της Hellas Sat το τρίτο τρίμηνο του 2012, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA θα είχε παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη.

Έχοντας καταφέρει να μειώσει δραστικά το κόστος, ο Όμιλος πέτυχε το τρίτο τρίμηνο του 2013 περιθώριο προσαρμοσμένης κερδοφορίας EBITDA της τάξεως του 36,4%, σε σχέση με 36,3% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Tο τρίτο τρίμηνο, πετύχαμε για ακόμη μια φορά καλά αποτελέσματα, σημειώνοντας τη μικρότερη μείωση εσόδων από την εφαρμογή του νέου γύρου μειώσεων των τελών τερματισμού στην κινητή. Καταφέραμε να προασπίσουμε τη θέση μας σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, με συνεχιζόμενο έντονο ανταγωνισμό σε όλες τις δραστηριότητες και αγορές», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά ποσά σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που χρειάζεται η χώρα για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Με τον καθαρό δανεισμό μειωμένο περισσότερο από 40% από τις αρχές του έτους, και την καλή δυναμική που έχουμε αναπτύξει σε έσοδα και μείωση κόστους, αναμένεται να κλείσουμε τη χρονιά σε στέρεες βάσεις», πρόσθεσε.

Original article: OTE: Εντυπωσιακά αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο – Καθαρά κέρδη 253 εκατ. – Μείωση 40% στο δανεισμό από την αρχή του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα