Pimco: Πιθανές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μέχρι και το 2024!

Οι αγορές ελπίζουν πως η FED θα «πατήσει» φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίασή της  στις 20 Σεπτεμβρίου.

Όμως, η οικονομολόγος της Pimco, Τίφανι Γουάιλντινγκ, υποστήριξε πως οι αποταμιεύσεις που έχουν συγκεντρώσει οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας πιθανότατα θα βοηθήσουν να διατηρηθούν τα ισχυρά επίπεδα των δαπανών που με τη σειρά τους τροφοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη. Μάλιστα, σχολίασε πως πολλοί καταναλωτές έχουν

θωρακιστεί και έναντι των επιπτώσεων της αύξησης του κόστους των στεγαστικών δανείων, καθώς έχουν ήδη «κλειδώσει» τα δάνεια τους σε χαμηλά επιτόκια.

Τα καλά νέα από το μέτωπο της κατανάλωσης σημαίνουν «πως η ευρύτερη οικονομία, η αγορά εργασίας, αλλά και ο πληθωρισμός μπορεί να μην οδηγηθούν σε αποθέρμανση όσο γρήγορα θα ήθελαν οι αξιωματούχοι της Fed».

Υπό την έννοια αυτή επεσήμανε πως, αν και η οικονομία βρίσκεται πιθανότατα αντιμέτωπη με αρκετούς αρνητικούς παράγοντες το δεύτερο μισό της χρονιάς, η απρόσμενη αντοχή που παρουσιάζει απέναντι στις συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων σημαίνει πως «δεν είναι αδιανόητο να φανταστούμε πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε παύση, αλλά θα ανακοινώσει επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων την επόμενη χρονιά».

Keywords
Αναζητήσεις
pimco-pithanes-afxiseis-epitokion-apo-ti-fed-mechri-kai-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα