Premia: Ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου το deal για το «Skyline» – Πώς προχωρά η ανακατασκευή του Athens Heart

10:50 3/6/2023 - Πηγή: BankWars

Εως το τέλος του πρώτου εξαμήνου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε σχέση με το project “Skyline” και τη νέα εταιρεία σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ των ομίλων Alpha Bank και της κοινοπραξίας των Dimand- Premia Properties

ΑΕΕΑΠ ώστε να ξεκινήσει η ενεργή διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της, αξίας 438 εκατ. ευρώ οπως σημείωσε  απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ο διευθύνων σύμβουλος της Premia, Κώστας Μαρκάζος, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΑΕΕΑΠ.

Ο κ. Μαρκάζος επανέλαβε ότι η Premia θα είναι ενεργός μέτοχος στη νέα αυτή εταιρεία ακινήτων την οποία χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο έργο μεταβίβασης χαρτοφυλακίου ακινήτων των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, με μεγάλες προσδοκίες ως προς τις υπεραξίες που κρύβει στο χαρτοφυλάκιό της.

Με βάση τη συμφωνία που έχει υπογραφεί η Skyline έχει προικιστεί με ακίνητα της Alpha Bank, συνολικής αξίας 438 εκατ. . Ορισμένα θα πουληθούν (π.χ. τα οικιστικά) και άλλα θα ανακατασκευαστούν για να μισθωθούν εκ νέου αποδίδοντας στη νέα εταιρεία εισόδημα.

Στη Skyline η Alpha Bank διατηρεί το 35% και η κοινοπραξία των Dimand και Premia το 65% (σημείωση: στο 65% η συμμετοχή της Dimand είναι 75% και της Premia 25%).

Κεντρικό ρόλο στη νέα εταιρεία, αναλαμβάνει κατά τις πληροφορίες, ο Δημήτριος Ράπτης, στέλεχος με μακρά εμπειρία στον κλάδο των ακινήτων έχοντας διατελέσει σε καίριες θέσεις μεταξύ των οποίων και στην εισηγμένη εταιρεία ακινήτων Globalworth (σ.σ. η τελευταία έχει ισχυρή παρουσία στο real estate της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης), συνεργαζόμενος στο παρελθόν και με τον γνωστό επιχειρηματία Ιωάννη Παπαλέκα.

Εν τω μεταξύ, επίσης μέσα στον Ιούνιο εκκινούν και οι εργασίες για τη μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart (σ.σ. ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Premia στην Αθήνα) σε ένα σύγχρονο γραφειακό συγκρότημα 26.500 τ.μ. με πιστοποίηση LEED Gold.

Για το ακίνητο στην οδό Πειραιώς 180- 186 έχει υπογραφεί σύμβαση μίσθωσης με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων -ΑΑΔΕ για τη στέγαση των κεντρικών της υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων 92 θέσεων στάθμευσης) 12ετούς διάρκειας με συνολικό ετήσιο μίσθωμα 4,382 εκατ. ευρώ. Πλέον αυτών των εσόδων η εταιρεία έχει λαμβάνειν και από τη διαχείριση των επιπλέον περίπου 500 θέσεων στάθμευσης στα 3 υπόγεια πάρκινγκ του υφιστάμενου κτιρίου.

Οι σχετικές εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024.

Η εν λόγω επένδυση, σύμφωνα με τη διοίκηση της Premia, θα διαμορφωθεί σε επίπεδα άνω των 50 εκατ. ευρώ (αγορά ακινήτου, ανακατασκευή χρηματοοικονομικό κόστος) λόγω της αύξησης των επιτοκίων και του κατασκευαστικού κόστους. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάζο το κατασκευαστικό κόστος τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανέβει 50%.με την εταιρεία να έχει αιτηθεί δανειοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανακατασκευή ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
premia-oloklironetai-telos-iouniou-to-deal-gia-to-skyline--pos-prochora-i-anakataskevi-tou-athens-heart.htm
Τυχαία Θέματα