Smartphone: Εντολές στον οδηγό του ΙΧ που εξοικονομούν καύσιμα 33% – Πρόγραμμα συμβατό με iPhone και Android

Μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Automatic σχεδιάστηκε με σκοπό να κάνει οικονομία στους σύγχρονους οδηγούς, δίνοντας συμβουλές ανάλογα με το στυλ οδήγησης!

Η έξυπνη αυτή εφαρμογή περιέχει έναν πομπό που συνδέεται στη θύρα OBD2 του αυτοκινήτου μας. Αυτός στέλνει τις πληροφορίες από τον τρόπο οδήγησής μας στο τηλέφωνο και από εκεί μέσω ενός software μας δίνει συμβουλές οδήγησης.

Για παράδειγμα,

αν είστε απότομοι με το γκάζι, τότε ένα ηχητικό μήνυμα σας προειδοποιεί για τον αντιοικονομικό τρόπο οδήγησης. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της εφαρμογής μπορεί να μειώσει την κατανάλωσή σας μέχρι και 33% ! Επιπρόσθετα, στο τέλος μιας διαδρομής σάς δείχνει σε χάρτη την ακριβή πορεία αλλά και το προφίλ οδήγησής σας σε αυτή. Ωστόσο, αυτή η εφαρμογή δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική οδήγηση. Αν για κάποιο λόγο ανάψει μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου σας, τότε έχει την δυνατότητα να διαγνώσει το πρόβλημα, να σας ενημερώσει αναλυτικά γι’ αυτό και επιπρόσθετα σας δίνει τη δυνατότητα να σβήσετε την ένδειξη. Επιπλέον σας δείχνει το στίγμα του αυτοκινήτου σας στο κινητό ώστε να το βρείτε αν δεν θυμόσαστε σε ποιο σημείο το έχετε παρκάρει ακριβώς. Τέλος, σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές ή κάποια άτομα που εσείς έχετε προεπιλέξει.

Η τιμή του στην Αμερική είναι $69 και είναι συμβατό με iPhone αλλά και Android. Είναι προφανές πως στη σύγχρονη τεχνολογία δεν υπάρχουν όρια και πως ένα παράδειγμα αποτελεί αυτή η εφαρμογή.

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα