SpaceX: Εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο μεγαλύτερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ

Με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση στο Διάστημα του μεγαλύτερου πυραύλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ, του περίφημου «Starship», από την εταιρεία SpaceX του Ίλον Μασκ.

Αυτή ήταν η τρίτη δοκιμαστική πτήση του 122 μέτρων πυραύλου, που φιλοδοξεί μέσα στα επόμενα χρόνια να μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι για λογαριασμό της NASA και αργότερα τους πρώτους ανθρώπους στον πλανήτη Αρη.

Η διαστημική εταιρεία

του Μασκ ανάρτησε λίγο αργότερα πλάνα από το «Starship» στο Διάστημα, σε απόσταση 184 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Starship’s Raptor engines have ignited during hot-staging separation. Super Heavy is executing the flip maneuver pic.twitter.com/T593ACilyD

SpaceX (@SpaceX) March 14, 2024

Τα τελευταία λεπτά η επικοινωνία με το διαστημόπλοιο έχει διακοπεί. Η SpaceX σημείωνε νωρίτερα πως σε περίπτωση που το Starship εισέλθει επιτυχώς και σε πλήρη λειτουργία στη γήινη ατμόσφαιρα, θα συλλεχθούν πολύτιμα δεδομένα για την επανείσοδο σε υπερηχητικές ταχύτητες, πέντε φορές μεγαλύτερες από την ταχύτητα του ήχου.

Ο πύραυλος «Starship», που εκτοξεύτηκε από τη βάση της εταιρείας στο Τέξας, έχει ήδη φτάσει «πιο μακριά από ό,τι έχουμε φτάσει ποτέ πριν» (σ.σ.: με άλλο σκάφος της SpaceX) λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας. Και οι 33 κινητήρες του Super Heavy λειτούργησαν κανονικά και το διαστημόπλοιο τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά. Η SpaceX λέει ότι μέσα στην επόμενη ώρα θα συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και από κάποια άλλα συστήματα.

Keywords
Αναζητήσεις
spacex-ektoxeftike-me-epitychia-o-megalyteros-pyravlos-pou-echei-kataskevastei-pote.htm
Τυχαία Θέματα