Super League: Ο ΠΑΟ με απίστευτη ανατροπή κέρδισε την ΑΕΚ – Ολα τα αποτελέσματα

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά αθηναϊκά ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την ΑΕΚ, παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ 2-0 μέχρι το μέσον του β΄ ημιχρόνου από γκολ των Μπακάκη (18΄), Ολιβέιρα (36΄). Όμως οι Μακέντα (67΄), Περέα (70΄) έφεραν το ματς στα ίσια και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος στο 88΄ έγραψε το τελικό 3-2, με το οποίο οι «πράσινοι» ανέβηκαν στην 8η θέση της Super League

μετά από δέκα αγωνιστικές. Αντίθετα, η ΑΕΚ παραμένει τρίτη, αλλά η απόστασή της από την κορυφή αυξήθηκε πλέον στους εννέα βαθμούς.

Με τον Βέρντε να τραβάει στη γραμμή τον Ινσούα και να ανοίγει διάδρομο στους Λιβάγια, Ολιβέιρα, η ΑΕΚ είχε βρει τη… μαγική συνταγή στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι επικίνδυνες επιθέσεις της δημιουργήθηκαν από δεξιά, με τον Ιταλό να έχει συμμετοχή στη δημιουργία του πρώτου γκολ. Το σημείωσε με «οβίδα» ο Μιχάλης Μπακάκης στο 18΄ και ήταν το πρώτο της καριέρας του στη Super League. Ο Παναθηναϊκός είχε τις δικές του καλές στιγμές, με κορυφαία αυτή του Χατζηγιοβάνη στο 31΄, όμως η ΑΕΚ πήγε με προβάδισμα δύο γκολ στα αποδυτήρια. Το 0-2 πέτυχε στο 36΄ ο Ολιβέιρα σε γκολ που ήταν «φωτοτυπία» του νικητήριου με τον Ατρόμητο: κόρνερ Λιβάγια, κεφαλιά Μάνταλου και ο Πορτογάλος μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα…

Και στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΟ με τους Περέα και Χατζηθεοδωρίδη στο ματς, άλλαξε τα πάντα. Σε 4 λεπτά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με την ΑΕΚ απλά να κοιτά… Επίσης, ο ΠΑΟ μετά τα γκολ δεν έμεινε εκεί. Εψαχνε και τη νίκη. Παρά τις ευκαιρίες της Ενωσης για γκολ, ο Κολοβέτσιος στο τέλος του ματς ήρθε και τιμώρησε την ΑΕΚ που δεν διαχειρίστηκε σωστά το ντέρμπι και το έχασε από τα χέρια της.

Αγχώθηκε, αλλά κέρδισε ο Ολυμπιακός με 2-0 τον Ατρόμητο

Ενα ξέσπασμα δύο λεπτών στάθηκε αρκετό για τον Ολυμπιακό ώστε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο με 2-0 και να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου είχε βρεθεί πρόσκαιρα ο ΠΑΟΚ μετά τη χθεσινή νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Οι Πειραιώτες αφού «πέταξαν» το πρώτο ημίχρονο, άνοιξαν το σκορ με τον Ποντένσε στο 60′, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σουντανί έκανε το 2-0. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, καθώς αποβλήθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με απευθείας κόκκινη στο 67′.

Εφυγε με το διπλό ο ΠΑΟΚ από το «Γεντί Κουλέ»

Με τέρμα του Μίσιτς στο 56′ κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Κρήτη ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με σκορ 1-0 του ΟΦΗ για την 10η αγωνιστική της Super League.

Με τη νίκη του αυτή ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε 24 βαθμούς και «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας να δει το αυριανό αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Νικητής ο Αρης , σε ματς θρίλερ στο Χαριλάου με Αστέρα Τρίπολης

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Άρης επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ, ο οποίος έχει πλέον 10 βαθμούς στα τέσσερα ματς στον πάγκο των «κιτρίνων».

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη. Μόλις στο 5′ κι έπειτα από κόρνερ του Χαβιέ Ματίγια, ο Λούκας Σάσα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να σταματάει δύο φορές τον Νικολά Ντιγκινί, στο 13′ και το 26′. Η τρίτη φορά ήταν και η «φαρμακερή» για τον Γάλλο φορ: ο Λίντσεϊ Ρόουζ έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και τροφοδότησε τον Ντιγκινί για το 2-0 στο 34′! Οι Αρκάδες αντέδρασαν και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1 στο 42′ με κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ…

Ο Πανιώνιος πήρε βαθιά… ανάσα, 1-2 στην Ξάνθη

Το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Πανιώνιος, που νίκησε εκτός έδρας την Ξάνθη με 2-1 για τη 10η αγωνιστική της Super League. Οι «κυανέρυθροι» είχαν σε μεγάλη μέρα τον Αραμπούλι που σημείωσε δύο γκολ (53΄, 67΄), ενώ οι Ακρίτες ισοφάρισαν προσωρινά με τον Λισγάρα (55΄). Με αυτό το τρίποντο οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν τους 2 βαθμούς στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά έφτασαν σε… θετικό πρόσημο  (σ.σ. είχαν ξεκινήσει με -6)…

Νίκη «ανάσα» για τον Βόλο, 3-2 τον Παναιτωλικό

Σημαντικό θετικό αποτέλεσμα απέσπασε ο Βόλος αφού αυτή τη φορά επικράτησε με σκορ 3-2 της ομάδας του Παναιτωλικού για την 10η αγωνιστική.

Αρχικά, το προβάδισμα στην αναμέτρηση πήρε η ομάδα του Αγρινίου με τέρμα του Σανιά στο 39′, με τον Μουνίθ να φέρνει στα ίσα το ματς στο 55′ με φοβερό αριστερό σουτ. Εντεκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 66′ η ομάδα του Βόλου έκανε το 2-1. Ο Μουνίθ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Μάντζη να πιάνει το πρώτο σουτ. Η μπάλα κόντραρε, αλλά επανήλθε στα πόδια του και με νέα προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής της Super League

Βόλος-Παναιτωλικός 3-2 (55′ Μουνίθ, 66′ Τσίκα, 78′ Γέντρισεκ – 39′ Σανιά, 68′ Αριγκίμπι)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1 (56′ Μίσιτς)
Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-1 (5′ Σάσα, 34′ Ντιγκινί – 41′ Φερνάντεζ)
Ξάνθη-Πανιώνιος 1-2 (55′ Λισγάρας – 53′, 67′ Αραμπούλι)
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0 (60′ Ποντένσε, 62′ Σουντανί)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (67′ Μακέντα, 70′ Περέα, 88′ Κολοβέτσιος – 16′ Μπακάκης, 36′ Ολιβέιρα)

Αύριο

Λάρισα-Λαμία (19:00)

Η βαθμολογία της Super League (σε 10 αγώνες)

Ολυμπιακός 26
ΠΑΟΚ 24
ΑΕΚ 17
ΟΦΗ 16
Ξάνθη 16
Λάρισα 15 (-1 παιχνίδι)
Αρης 14
Παναθηναϊκός 12
Βόλος 12
Ατρόμητος 11
Αστέρας Τρίπολης 10
Λαμία 7
Παναιτωλικός 3
Πανιώνιος 2
*Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με -6 βαθμούς το πρωτάθλημα

Η επόμενη αγωνιστική της Super League
Σάββατο 23 Νοεμβρίου

19:30 Πανιώνιος-Ολυμπιακός
20:00 Λαμία-Ξάνθη
Κυριακή 24 Νοεμβρίου

17:00 Ατρόμητος-ΟΦΗ
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Βόλος
18:00 ΠΑΟΚ-Λάρισα
19:30 ΑΕΚ-Άρης
19:30 Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός

Keywords
Τυχαία Θέματα