Super League: Συνεχίζει την επέλασή του ο Ολυμπιακός – Ολα τα αποτελέσματα

Με τον Αχμέντ Χασάν να σκοράρει δύο γκολ, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη με 3-1 και παρέμεινε στο +14 από την ΑΕΚ και στο +15 από τον ΠΑΟΚ

Το α’ μέρος τελείωσε στο 0-1 μετά το τέρμα του Χασάν, που ήταν το 4ο του απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο μετά από 3 αγώνες.
Στο 31ο λεπτό ο Αιγύπτιος αξιοποίησε την αδράνεια του Ντομίνγκες που δεν βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και από κοντά σκόραρε.Ο Αιγύπτιος ήταν πρωταγωνιστής και στο 2ο μέρος. Ο Χασάν ήταν εκείνος που τροφοδότησε με το κεφάλι του τον Εμβιλά για να κάνει με κεφαλιά το 2-0. Ήταν μία φάση στο 72′ όπου ο Βαλμπουενά έκανε το κόρνερ και ο Χασάν πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Γάλλο να σκοράρει από κοντά.Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Σεμέδο αφού είχε κεφαλιά έξω ενώ βρέθηκε σε θέση βολής έκανε λάθος διώξιμο πάνω στον Ντάουντα που σκόραρε από κοντά για το 1-2 (στο 90′). Στις καθυστερήσεις όμως μετά το φάουλ του Βαλμπουενά ο Χασάν έκανε με κεφαλιά το 1-3.Ανετα 5-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό

Μία άνετη έψαχνε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και τη βρήκε με το 5-0 επί του Παναιτωλικού στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 39′. Ο Ζίβκοβιτς πάσαρε κάθετα στον Μουργκ, αυτός στην περιοχή πέρασε τον Μαλή και με συρτό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η νίκη του ΠΑΟΚ «κλείδωσε» στο 51′, όταν ο Ροντρίγκο σέντραρε από δεξιά και ο Σβαμπ κινήθηκε μόνος του στην περιοχή και με δυνατή κεφαλιά σκόραρε.

Προτού ο Παναιτωλικός συνέρθει, ο Ροντρίγκο ανέλαβε ξανά ρόλο δημιουργού στο 56′, γυρνώντας χαμηλά τη μπάλα στο πέναλτι και εκεί ο Τζόλης σούταρε και νίκησε τον Κνετ.

Το τέταρτο ασπρόμαυρο γκολ επιτεύχθηκε στο 61′. Ο Κνετ έδωσε στον Αρσούρα, αυτός πάσαρε πάνω στον Καντουρί, εκείνος στην περιοχή βρήκε τον Σβιντέρσκι, πέρασε τον Κνετ και σκόραρε.

Το σκορ έκλεισε στο 90′ όταν Καντουρί μπήκε από δεξιά στην περιοχή, στην κόντρα με αμυντικό έχασε τη μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Σβιντέρσκι, ο οποίος από κοντά σκόραρε με πλασέ.

Εβγαλε αντίδραση στην Κρήτη η ΑΕΚ – Κέρδισε 2 – 0 τον ΟΦΗ

Η ΑΕΚ έδειξε να ξεπερνά άμεσα το σοκ από την ήττα απέναντι στον ΠΑΣ. Η Ένωση ήταν οργανωμένη και αποφασισμένη στο ματς με τον ΟΦΗ και πέρασε άνετα από την Κρήτη με 2-0. Οι Κιτρινόμαυροι με γκολ των Σάκχοφ, Τάνκοβιτς και έναν Σιμάνσκι να κάνει στο γήπεδο τα πάντα, επέστρεψαν στις νίκες και κρατούν στα χέρια τους την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Στο 43’ η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μέσω μιας στημένης φάσης! Μετά από κόρνερ του Σιμάνσκι, ο Λάτσι θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα θα στρωθεί στον Σάκχοφ στο δεύτερο δοκάρι και ο Ουκρανός μέσος με το κεφάλι θα την σπρώξει στα δίχτυα, για το 0-1! Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Ο Χιμένεθ θα περάσει στο ματς Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς και οι δυο τους θα συνεργαστούν για το 0-2! Στο 70’ ο Πορτογάλος θα δώσει την ασίστ και ο Σουηδός εξτρέμ θα εκτελέσει καταπληκτικά, με την ΑΕΚ να παίρνει «αέρα» δύο τερμάτων!

Γενικώς μετά το 0-2 η ΑΕΚ ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ έδειχνε να μην πιστεύει πλέον πως μπορεί να αντιδράσει και η Ένωση διαχειριζόταν έξυπνα το προβάδισμά της. Έτσι έφτασε μάλλον άνετα στη νίκη, επιστρέφοντας στις επιτυχίες.

Μεγάλο «διπλό» του Ατρόμητου στα Γιάννενα

Νίκη «χρυσάφι» για τον Ατρόμητο, με την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι να παίρνει ένα σπουδαίο «τρίποντο» στα Γιάννενα, επικρατώντας με 1-0 κόντρα στον ΠΑΣ.

Μόλις πέντε λεπτά χρειάστηκε ο Ατρόμητος για να βάλει τις βάσεις για τη νίκη στα Γιάννενα. Ο Χαρίσις κατάφερε να κλέψει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, εκείνη πήγε στον Εντομβόγνι, με τον Αγκάγιεφ να τη δέχεται τελευταίος και να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση, γράφοντας στο 5ο λεπτό το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος γενικότερα στο παιχνίδι, με τον Σάλομον να απειλεί ξανά τον Λοντίγκιν, χωρίς ωστόσο να τον κερδίζει… Λίγα λεπτά αργότερα, ο Εντομβόγνι είχε την ευκαιρία να γράψει το 2-0 από πλεονεκτική θέση, ωστόσο το σουτ του πέρασε άουτ, με το πρώτο μέρος να τελειώνει έτσι…

Η ομάδα του Κάναντι δεν ένιωσε καθόλου τον ΠΑΣ, αλλά αντιθέτως ήταν αυτή που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Περιστεριώτες κράτησαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα το 1-0, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον ΠΑΣ.

Μεγάλη γκέλα για τον Παναθηναϊκό, 0-0 με τη Λαμία

Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού έλαβε τέλος το βράδυ του Σαββάτου μετά το 0-0 με τη Λαμία στο «Απόστολος Νικολαΐδης»

Το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι έψαχνε το 6Χ6 για να εκμεταλλευτεί την ήττα του Άρη στην Τρίπολη, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έκανε ένα… πισωγύρισμα στην ανοδική πορεία του δευτέρου γύρου.

H Λαμία, πήρε ένα πολύτιμο βαθμό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που ήταν εκτός προγράμματος και ένα «Χ» που της τονώνει την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Η ομάδα της Φθιώτιδας θα δώσει αγώνα για να αποφύγει τα πλέι άουτ και έχει ανάγκη από τέτοια αποτελέσματα που θα την ανεβάσουν ψυχολογικά.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και είχε μεμονωμένες καλές στιγμές με τον Αϊτόρ στο πρώτο ημίχρονο και με τους Καρλίτος, Μακέντα και Χατζηγιοβάνη στο δεύτερο μέρος. Όμως, ο Επασί και η αστοχία δεν τους επέτρεψαν να σκοράρουν.

Η Λαμία δημιούργησε απειλητικές προϋποθέσεις για να βγει στην κόντρα με κλεψίματα ψηλά, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ευθέως τον Διούδη, ο οποίος είχε δουλειά μόνο με σέντρες και γεμίσματα.

Έγκλημα και τιμωρία – Αστέρας Τρίπολης – Άρης 2-1

H ομάδα του Άκη Μάντζιου έκανε δώρο που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Αστέρας, που πήρε τη νίκη (2-1) , ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του σκορ, σημειώνοντας δύο γκολ σε πέντε λεπτά. Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό και έχασε κλασσικές ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι.

Δεν τα κατάφερε, όμως και επέτρεψε στους γηπεδούχους να ελπίζουν. Οι αλλαγές του Μίλαν Ράσταβατς αλλά και τα λάθη στην άμυνα, έκριναν την αναμέτρηση υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, που πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 33 βαθμούς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης ηττήθηκε ενώ είχε προηγηθεί στο σκορ.

Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν από την αρχή να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Άρης κατάφερε στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα του και να άνοιξει το σκορ. Με μια καταπληκτική έμπνευση ο Σάσα βρήκε τον Μπερτόλιο μέσα στη μεγάλη περιοχή και αριστερά, αυτός γύρισε τη μπάλα, ο Μάνος έβαλε τη προβολή και ο Καστάνο στη προσπάθεια του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Στο 52′ ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος. Μετά απο σέντρα του Ιωάννου από αριστερά, ο Αλβάρεζ με κεφαλιά στη προσπάθεια του να διώξει, λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Μίλαν Ράσταβατς βλέποντας οτι η ομάδα του δεν μπορεί να απειλήσει τον Άρη, προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Αλί Μπαμπά, Ιγκλέσιας και Ριέρα. Ο Λουίς Φερνάντες ήταν αυτός που πήρε θέση στη κορυφή της επίθεσης. Άμεση ήταν και η αντίδραση του Άκη Μάντζιου, που απέσυρε τον Μπερτόλιο στον πάγκο και πέρασε στη θέση του τον Ματίγια.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά τις αλλαγές του Ράσταβατς και κατάφεραν στο 66ο λεπτό να φτάσουν στην ισοφάριση. Μετά από φάουλ του Λουίς Φερνάντες από δεξιά, ο Ριτζίς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Άρη και με σουτ στην κίνηση μέσα από τη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σιαμπάνη.

Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και πέντε λεπτά αργότερα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ριέρα. Ο Ριτζίς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ριέρα από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Σιαμπάνη, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

«Κόλλησαν» στο μηδέν Λάρισα και Βόλος

Χωρίς νικητή έληξε το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Βόλο, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 0-0.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, είχαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, με τον Μπάγιτς να κρατάει όρθια την ομάδα του και να της δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Βόλος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ και στο 85’ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει το τρίποντο της νίκης, όταν ο Δουβίκας δεν κατάφερε να σκοράρει στο τετ α τετ που είχε με τον Μπάγιτς.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και έμειναν για 7ο σερί ματς χωρίς νίκη (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Η ΑΕΛ, που αποδείχθηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι κατώτερη των περιστάσεων, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας μόλις 9 βαθμούς, ενώ ο Βόλος βρίσκεται στην 7η θέση με 24 πόντους.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα