Twitter: Δημόσια εγγραφή “χρυσάφι” – Στόχος το 1 δισ. δολάρια

Ένα δισεκατομμυριο δολάρια έχει ως στόχο να αντλήσει το Twitter, όπως έγινε γνωστό από έγγραφα σχετικά με την δημόσια εγγραφή του και την είσοδό του στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι έχει περίπου 218 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και ότι 500 εκατομμύρια tweets στέλνονται κάθε μέρα. Ωστόσο, είχε απώλειες της τάξης των 69 εκατομμυρίων

δολαρίων κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2013, με έσοδα 254 εκατ. Ωστόσο, αν και η εταιρεία δεν έχει σημειώσει ακόμα κέρδη, τα έσοδά της έχουν αυξηθεί από 28 εκατ. το 2010 στα 317 κατά τα τέλη του 2012. Το 85% προέρχεται από διαφημίσεις, με έμφαση στις φορητές συσκευές, καθώς εκτιμάται ότι πάνω από το 75% των χρηστών του εισέρχονται στην υπηρεσία μέσω του smartphone τους.

Η δημόσια εγγραφή του Twitter θα αποτελέσει το μεγαλύτερο γεγονός του είδους του από την αντίστοιχη κίνηση του Facebook το 2012. Η εταιρεία θα εισέλθει υπό τον χαρακτηρισμό TWTR, ωστόσο δεν έχει αποκαλυφθεί αν θα το κάνει στο Nasdaq ή το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η αξία της εταιρείας αναμένεται να ανέλθει κάπου ανάμεσα στα 12 και τα 20 δισ. δολάρια όταν εισέλθει στο χρηματιστήριο. Ο Έβαν Γουίλιαμς, πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής, κατέχει το 12% των μετοχών της, ο Τζακ Ντόρσεϊ, πρόεδρος, το 4,9% και ο Ντικ Κοστόλο, διευθύνων σύμβουλος, το 1,6%.

Οι αγοραπωλησίες των μετοχών του Twitter αναμένεται να ξεκινήσουν κατά τα μέσα- τέλη Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα