Wall Street: Μεικτά πρόσημα στους δείκτες – Στα «κόκκινα» έκλεισε ο μήνας

Ο ορατός, πλέον, κίνδυνος του shutdown στον αμερικανικό κρατικό μηχανισμό βάρυνε το κλίμα στη Wall Street, εξανεμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη που είχαν καταγράψει οι δείκτες τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης μετά τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού. Εξάλλου, η χρονική διορία για να αποφευχθεί το… λουκέτο στο Δημόσιο λήγει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο δείκτης Dow Jones ήταν ο πρώτος που αντέδρασε αρνητικά στα μαντάτα που έφτασαν από την Ουάσιγκτον χάνοντας όλα τα κέρδη του. Έτσι, έκλεισε τελικά με πτώση ύψους 0,47% στις 33.507 μονάδες.

Αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και ο S&P

500 που «γύρισε» σε αρνητικό έδαφος και τελικά διαμορφώθηκε στις 4.288 μονάδες μειωμένος κατά 0,27%.

Αξιοσημείωτες αντιστάσεις κατάφερε, ωστόσο, να επιδείξει ο Nasdaq, ο οποίος παρά τις πιέσεις που δέχτηκε (με αποτέλεσμα να βρεθεί προσωρινά και με αρνητικό πρόσημο) κατάφερε να σημειώσει άνοδο ύψους 0,14% με αποτέλεσμα να φτάσει τις 13.219 μονάδες.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε μια δύσκολη εβδομάδα, ενός ιδιαίτερα αρνητικού μήνα που συμπλήρωσε ένα συνολικά ζημιογόνο τρίμηνο για όλους τους δείκτες.

Ο Dow Jones μετρά απώλειες της τάξεως του 1,2% για την εβδομάδα, 3,5% για το μήνα και 2,6% για το τρίμηνο.

Ο Nasdaq έχει αποδυναμωθεί σε ποσοστό 5,8% μέσα στο Σεπτέμβριο και περίπου κατά 4,1% για το τρίμηνο συνολικά, με αποτέλεσμα τα εβδομαδιαία κέρδη του κατά περίπου 0,3% να φαντάζουν ασήμαντα.

Ο S&P 500 έχασε 0,5% το τελευταίο πενθήμερο, 4,9% μέσα στο μήνα και 3,6% το τρίμηνο.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-meikta-prosima-stous-deiktes--sta-kokkina-ekleise-o-minas.htm
Τυχαία Θέματα