Wall Street: Μικρές μεταβολές στους δείκτες, επιφυλακτικές κινήσεις – Αποτελέσματα 3μήνου 2023

Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές ολοκλήρωσε τις συναλλαγές η Wall Street με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά καθώς αξιολογούν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, επιβαρύνοντας τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου και στη μετοχική αγορά. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου πλησίασε το 4,3%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα

των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον μία ακόμη φορά κατά τη συνεδρίασή της στις 3 Μαΐου.

O Dow Jones έχασε  0,23% και έκλεισε στις 33.897 μονάδες, ο S&P 500 παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 4.155 μονάδες και ο  Nasdaq κέρδισε 0,03% κλείνοντας  στις 12.157 μονάδες.

Η Morgan Stanley  τελικά έκλεισε με +0,67%.  Τα κέρδη της Morgan Stanley για το πρώτο τρίμηνο του 2023, υποχώρησαν στα 1,70 δολ. ανά μετοχή από 2,02 δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι ή 3 δισ. δολ. έναντι 3,7 δισ. δολ. Τα έσοδα πάντως διαμορφώθηκαν σε 14,52 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για 13,92 δισ. δολ.

Η Netflix δέχθηκε έντονες πιέσεις και ολοκλήρωσε στο -3,2% . Ο γίγαντας του streaming απογοήτευσε τους επενδυτές, αναβάλλοντας τα σχέδιά του για αυστηρότερο περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Στο τελευταίο τρίμηνό της, η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα κέρδη ανά μετοχή, αλλά έμεινε πίσω από τις εκτιμήσεις όσον αφορά τα έσοδα.

Η Tesla κατέγραψε απώλειες 2% στο κλείσιμο της αγοράς, ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, οι απώλειες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές διευρύνθηκαν.

Ανακοίνωσε (μετά το κλείσιμο της αγοράς) περιθώριο κέρδους 19,3% στο πρώτο τρίμηνο,  σημαντικά χαμηλότερα της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 22,4%.

Την περίοδο Ιανουαρίου και Μαρτίου προέβη σε τέσσερις μειώσεις τιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, θυσιάζοντας το κορυφαίο περιθώριο στον κλάδο προκειμένου διατηρήσει την κυρίαρχη θέση της στις ΗΠΑ και να ανταγωνιστεί την αντίπαλη BYD στην Κίνα – τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της.

Ο τζίρος της Tesla ανήλθε στα 23,33 δισ. δολάρια ξεπερνώντας την εκτίμηση για 23,21 δισ και τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 85 σεντς όσο ακριβώς περίμενε η αγορά, τα οποία ήταν όμως μειωμένα άνω του 20% από το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η περιφερειακή τράπεζα Western Alliance, που είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα της τραπεζικής κρίσης, κέρδισε  24% μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χτες το βράδυ

Άλμα άνω του 6% έκανε και η μετοχή της Travelers, αφότου ο ασφαλιστικός γίγαντας ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις στο πρώτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε λίγο πριν το άνοιγμα της αγοράς.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Στάση για κατοχύρωση κερδών – Στις τράπεζες οι μεγαλύτερες πιέσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα