Wall Street: Σε νέα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq

Σε ιστορικό υψηλό έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street, με βασικό «καύσιμο» την άνοδο άνω του 1% της μετοχής της Tesla εν αναμονή των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο.

Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που ανοίγει την αυλαία των εταιρικών ανακοινώσεων αυτής της εβδομάδας, η οποία αναμένεται να είναι από τις πιο «γεμάτες» σε αποτελέσματα. Οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 40% του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα

πρώτου τριμήνου από σήμερα έως και την Πέμπτη, μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα όπως Microsoft, Alphabet, Apple, Facebook.

Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα των εταιρειών έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις της Wall Street. Από το  25% των εταιρειών του S&P 500 που έχει ανακοινώσει αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, το 84% καταγράφει αύξηση κερδών ανά μετοχή και το 77% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις εσόδων.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,2% στις 33.981 μονάδες, εν μέσω πιέσεων από την πτώση των μετοχών της Procter & Gamble, της Walmart και της Coca-Cola με πάνω από 1%.

O S&P 500 κινήθηκε 0,2% υψηλότερα τις 4.187 μονάδες

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,9% στις 14.138 μονάδες

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 0,2% στα 62,02 δολάρια το βαρέλι

Ο χρυσός σημείωσε οριακή άνοδο 0,18% στα 1.781 δολάρια ανά ουγγιά

Το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα έναντι του ευρώ τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά οκτώ εβδομάδων.Το αμερικανικό νόμισμα έχει διολισθήσει περίπου 3% από τα τέλη Μαρτίου, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σημειώνουν ήπιες διακυμάνσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα