Wall Street: Το κλείσιμο της εβδομάδας – Σε χαμηλό διετίας ο δομικός πληθωρισμός

Στο κλείσιμο της εβδομάδας, στη Wall Street, ο  Dow Jones υποχώρησε κατά 1,12% – 366 μονάδες στις 32.417 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,48% στις 4.117 μονάδες ενώ o Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 12.643 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Amazon καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 94 σεντς και τα έσοδα στα 143,1 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 58 σεντς και έσοδα στα 141,4 δισ. δολάρια. Επιπλέον η διοίκηση προέβλεψε ότι οι πωλήσεις στο δ’ τρίμηνο θα διαμορφωθούν μεταξύ 160 δισ.- 167 δισ. δολάρια.

“Δυνατά”  αποτελέσματα

τριμήνου γνωστοποίησε και η Intel.  Η μετοχή της έκλεισε στο +9%. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 41 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 14,16 δισ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 22 σεντς και έσοδα στα 13,53 δις. δολάρια.

Αντίθετα, η Chevron  ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη τριμήνου, με αποτέλεσμα η μετοχή να χάσει την Παρασκευή 6,7%.

Σε χαμηλό διετίας κινήθηκε ο δομικός πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, καθώς επιβράδυνε περαιτέρω, παρότι η καταναλωτική δαπάνη σημείωσε άλμα.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,7% τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 0,5% σε δημοσκόπηση του Reuters. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,3%.
Τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ταυτόχρονα ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό έμεινε αμετάβλητος στο 3,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 0,4%.
Σε δομικό επίπεδο, χωρίς δηλαδή την ενέργεια και τα τρόφιμα, ο δείκτης επιβράδυνε στο 3,7% τον Σεπτέμβριο από 3,8% τον προηγούμενο μήνα, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021. Σε μηνιαία βάση, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε 0,3%, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση των αναλυτών.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έρχονται λίγο πριν την συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν η κεντρική τράπεζα να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,85% ενώ το 2ετές υποχώρησε μία μονάδα βάσης στο 5,03%.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-to-kleisimo-tis-evdomadas--se-chamilo-dietias--o-domikos-plithorismos.htm
Τυχαία Θέματα