Wall Street: “Τρέφεται” από τα αρνητικά στοιχεία για ΑΕΠ, θέσεις εργασίας, καταναλωτικές δαπάνες

Θετικό το πρόσημο στη Wall Street και την Τετάρτη, καθώς αγορά θεωρεί ότι η Fed είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα προχωρήσει σε αύξηση  επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Χθες, είχαμε την  μεγαλύτερη των εκτιμήσεων μείωση των ανοιχτών θέσεων εργασίας των Ιούλιο, σήμερα τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τα μισθολόγια και την ελαφρώς πτωτική αναθεώρηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο δεύτερο τρίμηνο.

Στο 2,1%,

κάτω των εκτιμήσεων, διαμορφώθηκε η άνοδος του αμερικανικού ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.  Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 2,4% σε ετήσια βάση.

Οριακά χειρότερα των προβλέψεων και ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, που ενισχύθηκε κατά 2,5% έναντι εκτιμήσεων για 2,6%, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 1,7%.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2023 με οριακή άνοδο 0,11%  στις 34.890 μονάδες, ο  S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,39% στις 4.515 μονάδες, και ο  Nasdaq  με κέρδη 0,54% έκλεισε στις 14.019 μονάδες.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ  υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,10% και το 2ετές κ κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,86%.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-trefetai-apo-ta-arnitika-stoicheia-gia-aep-theseis-ergasias-katanalotikes-dapanes.htm
Τυχαία Θέματα