ΣΑΜΑΡΑΣ: Σταθεροποιήσαμε τη χώρα – Θα γίνει η επένδυση στο χρυσό – Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ, νεοναζί

12:54 9/6/2013 - Πηγή: BankWars

Κωπηλασία χρέους χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την προσπάθεια που καταβάλλει με τα κόμματα της συγκυβέρνησης ώστε η Ελλάδα να έχει αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Κλείνοντας τις εργασίες του τριήμερου προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας στο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης ο Α. Σαμαράς,

παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή επιτέθηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό, αλλά και για υπονόμευση της Ελλάδας, όταν καλεί τους ξένους να μην επενδύσουν στη χώρα.

Από το Grexit έχουμε φθάσει στο Grecovery επανέλαβε, αλλά μερικοί δεν το αντέχουν αυτό και φθάνουν στα όρια της υπονόμευσης της χώρας, διώχνοντας επενδυτές, επιχειρώντας ματαίωση επενδύσεων, «για να μην έρθουν χρήματα στην Ελλάδα να μην πιάσουμε τους στόχους μας, να μη βγούμε από το μνημόνιο», αλλά «αυτή τη χάρη εμείς δεν θα τους την κάνουμε».

«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές, αλλά έχει καταφέρει, μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά, να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. Τραβάμε κουπί με τους άλλους δύο αρχηγούς. Κωπηλασία χρέους» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη, είπε επισημαίνοντας.

«H κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας και έχει ανατρέψει την κατάσταση, διαψεύδοντας τους επαγγελματίες καταστροφολόγους, που φθάνουν ακόμα και στα όρια υπονόμευσης της χώρας».

Δεσμεύτηκε μάλιστα, ότι η επένδυση στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής θα προχωρήσει, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Ιερισσού.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, την περίοδο του πρώτου Μνημονίου, είχε επισημάνει το λάθος του ΔΝΤ και για το λόγο αυτό είχε αρνηθεί να υπογράψει το Μνημόνιο, αλλά στήριζε όσες πολιτικές κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση.

Ακόμη, μίλησε για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την προσέγγιση, στο σημείο αυτό, της Ελλάδας με την Κίνα, προκειμένου η χώρα μας να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα είναι προνομιακό σημείο στο χάρτη» είπε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες».

Keywords
Τυχαία Θέματα