Αυτός είναι χορηγός! – 100 εκατομμύρια στην Μπαρτσελόνα από την Qatar Airways

Η Μπαρτσελόνα θα εισπράξει 96 εκατομμύρια ευρώ από την αεροπορική εταιρεία «Qatar Airways» στη διάρκεια των επόμενων τριών ετών, συν 5 εκατομμύρια αν κατακτήσει τουλάχιστον μία φορά το Τσάμπιονς Λιγκ σε αυτό το διάστημα.

Αυτό προβλέπει η συμφωνία της χορηγίας που παρουσιάστηκε σήμερα από τον ισπανικό σύλλογο. Ο οικονομικός αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χαβιέρ Φάους, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου τις λεπτομέρειες του συμβολαίου, που προβλέπει έσοδα άνω των 30 εκατομμυρίων

ευρώ για καθένα από τα επόμενα τρία έτη, αρχής γενομένης από το τρέχον.

Η χορηγία δεν περιλαμβάνει μόνο τη διαφήμιση της εταιρείας στη φανέλα της ομάδας αλλά και τη διαφημιστική παρουσία της «Qatar Airways» στην πρόσοψη και την κερκίδα του «Καμπ Νόου», όπως επίσης και σε ειδικό χώρο που προορίζεται για την ασιατική εταιρεία στο μουσείο του συλλόγου.

«Αυτό είναι το καλύτερο συμβόλαιο χορηγίας για τη φανέλα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, εκτός από εκείνο που μόλις υπέγραψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ.σ.: θα λάβει περίπου 425 εκ. ευρώ σε 7 χρόνια από την General Motors)», υπογράμμισε ο Φάους.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, υπερασπίστηκε τη σύμβαση, αν και η συμφωνία με την εταιρεία από το Κατάρ έχει δημιουργήσει μια κάποια διαμάχη σε μερίδα των οπαδών.

«Είναι η πιο δημοκρατική συμφωνία στην ιστορία του συλλόγου, γιατί υποβλήθηκε προς έγκριση στη συνέλευση των αντιπροσώπων και των μελών της χωρίς να υπάρχει υποχρέωση προς τούτο, ενώ εγκρίθηκε με ποσοστό 90% των ψήφων», υπενθύμισε ο Ροσέλ.

Ο πρώτος παράγοντας της πρωταθλήτριας Ισπανίας πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της «Qatar Airways» σημαίνει επίσης αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο «Ελ Πρατ», με την καθιέρωση απευθείας πτήσεων από την Ντόχα προς την πόλη της Καταλανίας.

«Έτσι, εκτός από την άμεση χορηγία προς την Μπαρτσελόνα γίνονται χορηγοί (σ.σ.: η Qatar Airways) και στην οικονομία της πόλης και της Καταλανίας», υπογράμμισε ο Ροσέλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα