Αγωνία στην κυβέρνηση – “Πυρετός” στα συνδικάτα – Κρίσιμη εβδομάδα – Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Αγωνία στην κυβέρνηση για την ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου. Ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι αντιδράσεις δημάρχων και συνδικάτων. Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται, κυρίως, οι ρυθμίσεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά βάση η τύχη που θα επιφυλαχθεί στους εργαζόμενους αφενός στη φύλαξη των σχολίων και αφετέρου στη Δημοτική Αστυνομία, οι οποίοι εντάσσονται στο καθεστώς της κινητικότητας με προοπτική οι δεύτεροι

κατά το μεγαλύτερο μέρος τους να ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας παρέσχε διαβεβαιώσεις ότι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα αξιοποιηθούν από το υπουργείο του. «Για εμάς κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε γραπτή δήλωσή του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Με εντολή του πρωθυπουργού θα γίνει στις 4 το απόγευμα συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με παρόντες και τους συναρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Επίσης η διοίκηση της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πρόθεση του κυβερνητικού επιτελείου να εξαντληθεί ο διάλογος με τους δημάρχους, έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις που να ικανοποιούν κάποιες από τις διεκδικήσεις και να περιορίζουν τις πιθανότητες απολύσεων, χωρίς, ωστόσο, να ανατρέπουν τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την τρόικα.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

- Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι διοργανώνεται συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, απ΄ όπου θα ξεκινήσει μηχανoκίνητη πορεία. Μηχανοκίνητες πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια.

Στις 8 το βράδυ, πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες – μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία.

- Την Τρίτη 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Στις 8.30 το βράδυ οργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και ολονύχτια διαμαρτυρία.

- Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα