“Αλέξη, στήριξε τις μεταρρυθμίσεις” – Τι είπε η εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε για τη συνάντηση

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα στις μεταρρυθμίσεις που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα, στο Βερολίνο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Μαριάνε Κοτέ.

«Ο κ. Σόιμπλε

είναι της άποψης ότι για την επιτυχία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στη χώρα, είναι σημαντικό αυτή να στηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις», σημείωσε και προς αυτό το σκοπό «θα αξιοποιήσουμε αυτή τη συνομιλία».

Όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, τότε είναι σημαντικό να επιδιώκεται η συνομιλία, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από επιθυμία του κ. Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στον Real FM, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ως αστεία τα δημοσιεύματα ότι ο γερμανός ΥΠΟΙΚ ζήτησε την άδεια του Αντώνη Σαμαρά για την πραγματοποίηση της συνάντησης. Θέλουμε, είπε ο κ. Τσίπρας, να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις με κυβερνήσεις ισχυρών κρατών στην Ευρώπη και εκτίμησε πως η απόφαση για τη συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της realpolitik της Γερμανίας, καθώς «θεωρούν ότι το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό».

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ:

Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. Όπως αναφέρθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαρροή της πληροφορίας για τη συνάντηση έγινε από το Βερολίνο, είναι δείγμα μάλλον της θετικής προδιάθεσης και της αποφασιστικότητας, που έχει η Γερμανική κυβέρνηση να αποκτήσει δίαυλο επικοινωνίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Η συνάντηση αυτή, σε κάθε περίπτωση σπάει τον πάγο, που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών και διαμορφώνει ένα νέο μομέντουμ για την παρουσία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό πεδίο. Η διαδρομή από το μποϋκοτάζ και το σνομπάρισμα, που έκαναν διάφοροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι – και μάλιστα δεύτερης κλάσης – απέναντι στα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για επίσημες επαφές έως την απευθείας συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πανίσχυρο γερμανό υπουργό Οικονομικών διανύθηκε τελικά πολύ γρήγορα.

Η συνάντηση δεν πρόκειται να αλλάξει την ουσία των πολιτικών επιλογών των δύο πλευρών, διαμορφώνει ωστόσο ένα άλλο πλαίσιο σχέσεων.

Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο το Σάββατο για να συμμετάσχει σε ημερίδα του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος, στην οποία θα είναι και ο ίδιος εισηγητής.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που έχει προγραμματίσει ο κ. Τσίπρας από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου μέχρι την Τρίτη 15 του μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα