Ανάλυση σοκ! Albert Edwards – Societe Generale: Έρχεται κραχ όπως το 1987 – Στις 450 μονάδες ο S&P

Το ξεπούλημα στις αναδυόμενες αγορές δεν είναι παρά “το τελευταίο κελάηδισμα του καναρινιού στο ορυχείο”, δηλαδή μια προειδοποίηση για τα όσα θα επακολουθήσουν για τις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με τον Albert Edwards, το στρατηγικό αναλυτή της Societe Generale που είναι γνωστός ως ένας από τους πιο απαισιόδοξους της Wall Street.

“Διακινδυνεύοντας να με πουν πάλι τρελό, επαναλαμβάνω τις προβλέψεις μου για τον S&P 500 στις 450 μονάδες, την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κάτω από το 1% και το χρυσό πάνω από τα 10.000 δολάρια”, γράφει ο Edwards στην

τελευταία έκθεσή του. Σημειώνεται ότι ο S&P 500 κυμαίνεται σήμερα πάνω από τις 1.640 μονάδες.

“Αποκαλύπτεται ξανά ότι το story των αναδυόμενων αγορών δεν είναι παρά μια πυραμίδα ανοησίας. Το οικοδόμημα των αναδυόμενων κατέρρευσε, καθώς αποκαλύφθηκαν οι αδυναμίες των ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών τους, πρώτα με τη διολίσθηση του γιεν και μετά με την απειλή της σύσφιξης της πολιτικής της Fed”, εξηγεί ο αναλυτής.

“Είναι ένα μυστήριο για εμένα γιατί ο οποιοσδήποτε, πέραν των ακτιβιστών που δείχνουν να κατοικούν στις κεντρικές τράπεζες της Δύσης, θα πίστευε ότι η ποσοτική χαλάρωση (QE, τύπωμα χρήματος) θα ήταν η λύση στα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας. Αλλά ρίχνοντας χρήμα για να καλύψουν τις χαραμάδες, επέτρεψαν στις χαραμάδες αυτές να γίνουν απύθμενα ρήγματα”, συνεχίζει.

Μάλιστα, ο Edwards δείχνει με ένα γράφημα ότι ο S&P 500 ακολουθεί το 2013 την ίδια τροχιά στην οποία βρισκόταν και το 1987, πριν από το κραχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα