Πολιτική η διαπραγμάτευση στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου – Γ. Στουρνάρας: Δεν τα βρήκαμε με την τρόικα

Πολιτική θα είναι τελικά η διαπραγμάτευση για τα ζητήματα που εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την τρόικα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα, πριν τις 9 Δεκεμβρίου, καθώς δεν υπάρχει καμία σύγκληση με την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, τα δημοσιονομικά μέτρα, τις απολύσεις στο δημόσιο,

τον νέο φόρο ακινήτων, την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.

Εν τω μεταξύ, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Λιθουανία σήμερα το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις με συνεργάτες του. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί εκ νέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν τα βρήκαμε με την τρόικα, δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. ” Διαφέρουμε σε ορισμένα ζητήματα ακόμα”, τόνισε και σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Ωστόσο , υποστήριξε ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ δεν κινδυνεύει. “Η δόση έχει προϋπόθεση τα προαπαιτούμενα. Αυτά πάμε να τα κλείσουμε σύντομα. Έχουν μείνει πολύ – πολύ μικρές διαφορές πια”,ανέφερε.

Η τρόικα ανέβαλε την προγραμματισμένη επιστροφή στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τις δεσμεύσεις, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση της τρόικας να αναβάλλει την επίσκεψη σημαίνει ότι είναι πλέον αδύνατον να εγκριθεί η επόμενη δόση στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

«Απάντηση» στο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο κάνει λόγο για νέα αναβολή της έλευσης της τρόικα στην Αθήνα, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος» υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω ανακοίνωσής τους.

Original article: Πολιτική η διαπραγμάτευση στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου – Γ. Στουρνάρας: Δεν τα βρήκαμε με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα