ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ …Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ! – ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ EUROGROUP ΤΗ Μ.ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Η…ΑΝΑΣΤΑΣΗ

«Δεν θα γίνει Eurogroup για την Ελλάδα την Πέμπτη. Χρειάζεται χρόνος. Συνάντηση για την πρώτη αξιολόγηση, τα προληπτικά μέτρα και το χρέος σε επόμενο στάδιο», έγραψε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντέισελμπλουμ, Μίτσελ Ρέινς στο Twitter.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται πλέον να συνεχιστούν μετά το Πάσχα των Ορθοδόξων αν δεν

υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Οι διαπραγματεύσεις «κολλάνε» στο έξτρα πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ καθώς η πλευρά των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ, απορρίπτουν τον «αυτόματο μηχανισμό περικοπής των δαπανών» που προτείνει η ελληνική πλευρά και ζητούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ από τους οποίους θα γίνονται οι περικοπές στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν πιάσει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ…

Διακοπή συνομιλιών – Το κουαρτέτο συσκέπτεται – Θρίλερ μέχρι αύριο

Μόλις μισή ώρα κράτησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και των επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, η διακοπή ζητήθηκε από τους θεσμούς, προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Πρόσθεσε δε ότι ενδεχομένως να γίνει νέος γύρος σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, ενώ όπως ανέφερε, ακόμη δεν είναι δεδομένο ότι θα διενεργηθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Νωρίτερα σήμερα, καθόλου διαφωτιστικός στο κατά πόσον θα υπάρξει τελική συμφωνία Ελλάδας – θεσμών μέχρι την Πέμπτη, ο επικεφαλής του Eurogroup. «Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμσε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση και προσέθεσε ότι αύριο, Μ.Τετάρτη, θα αποφασιστεί αν θα συγκληθεί έκτακτα το Eurogroup για την Ελλάδα, με πιθανή ημερομηνία τις 28 Απριλίου, Μεγάλη Πέμπτη.

“Έχουμε συμφωνήσει στο 95% του πακέτου των εμπροσθοβαρών μεταρρυθμιστικών μέτρων της Ελλάδα, που θα βάλουν και πάλι σε τάξη τον προϋπολογισμό, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Συγκλίνουμε στο 95%, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό”, είπε.

“Είπαμε επίσης ότι επειδή υπάρχει σε πολλά σημεία αβεβαιότητα και επειδή οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι πιο ‘γκρίζες’, πρέπει να έχουμε ένα προληπτικό πακέτο μέτρων πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη στιγμή”.

“Θα έχουμε πιθανότατα ένα νέο Eurogroup την Πέμπτη για να οριστικοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε”.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ

Το σημαντικότερο θέμα στο οποίο κολλάει η διαπραγμάτευση είναι αυτό του ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ – ΚΟΦΤΗ ο οποίος θα ενεργοποιείται κάθε φορά που η κυβέρνηση δεν θα πιάνει το στόχο των πλεονασμάτων του 3,5% που απαιτούν οι δανειστές. Ο κόφτης, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα στο τελευταίο Eurogroup (για 4ο μνημόνιο 3,6 δισ. κάνουν λόγο η αντιπολίτευση και όχι μόνο), έγινε μεν δεκτός από την κυβέρνηση, αλλά το ζήτημα είναι, πρώτον ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ (η…ανεξάρτητη και… υπερήφανη Ελλάδα ή οι δανειστές της) και δεύτερον, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΔΑΠΑΝΕΣ.

Η ελληνική πλευρά, θέλει να περιγράφονται ΑΟΡΙΣΤΑ οι τυχόν περικοπές που θα γίνουν, αν βέβαια χρειαστεί, αλλά οι δανειστές, με πρώτο το ΔΝΤ, θέλουν ΣΑΦΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ από τους οποίους θα γίνονται οι περικοπές, υποδεικνύοντας ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

Από το αν λοιπόν υπάρξει συμφωνία ή όχι στα παραπάνω, θα εξαρτηθεί η πραγματοποίηση ή όχι του Eurogroup την Μ.Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα