Ανδρουλάκης: Σκληρή διμέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη-Τσίπρα – Η απάντηση Οικονόμου

Διμέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με βαρείς χαρακτηρισμούς για τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι στην επέτειο του ενός έτους από την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αλλά υπό τη βαριά σκιά της υπόθεσης Καϊλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αφού αναφέρθηκε

στον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό και στις υποκλοπές, τόνισε:

«Ζητώ λαϊκή εντολή για να αποτελέσει παρελθόν η διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή σημαίνει κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας χωρίς θέσεις εξουσίας σε παλιούς πρωταγωνιστές».

Και πρόσθεσε: «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση τόσο ο Μητσοτάκης θα κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται ο καλύτερος πελάτης του κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ κραδαίνει το σκιάχτρο της συγκυβέρνησής του με τον κ. Καμμένο. Όπως ο Τσίπρας με τον Καμμένο έτσι και ο Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα. Η απάντηση είναι ψήφος στη δημοκρατική παράταξη, γι’ αυτό δώστε μας εντολή να ανατρέψουμε αυτό το φαύλο σύστημα».

«Δούρειος Ίππος» η κ. Καϊλή, διότι…

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την κ. Καϊλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε:

«Κάποιοι θέλουν να φορτώσουν όλα τα σκάνδαλα σε έναν πολιτικό χώρο. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει, γιατί αυτό το κόμμα πήρε τις μεγάλες αποφάσεις για θεσμούς, λογοδοσία, διαφάνεια.

Δεν θα δεχτώ καμία σκιά και από κανέναν να βάλει εμπόδια στη συλλογική δράση μας. Είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζονται ρήξεις με εξαρτήσεις και συμφέροντα, είμαι αποφασισμένος να διαβώ αυτό τον δρόμο μέχρι τέλους.

Η μάχη θα είναι σκληρή αλλά είμαστε ισχυροί.

Το μιντιακό κατεστημένο που υπηρετεί με ευλάβεια τον κ. Μητσοτάκη, σκόπιμα επιχειρεί να παρερμηνεύσει όσα είπα περί Δούρειου Ίππου. Προφανώς δεν ήταν η ΝΔ που οδήγησε την κ. Καϊλή σ’ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, αλλά ήταν η ΝΔ και κυρίως το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη που την καθοδήγησε βήμα βήμα στη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Αποτελεί οικογενειακή συνήθεια του κ. Μητσοτάκη να δημιουργεί ένα σύνθετο πολιτικό περιβάλλον, απλώνοντας τα πλοκάμια του πέραν των κομματικών ορίων της ΝΔ, ακόμα και στην ακροδεξιά».

Επανέλαβε δε το αίτημα προς την κ. Καϊλή να παραδώσει την έδρα της, διότι πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους αυτής της παράταξης.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως το χαρακτήρισε πολλές φορές, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Ο πρωθυπουργός όρισε τον ανιψιό του κλειδοκράτορα της πίσω αυλής του Μαξίμου. Μονίμως λέει ότι ο ίδιος δεν ξέρει τίποτα, ότι όλα έγιναν πίσω από την πλάτη του. Κάθε μέρα πάει και σε μία εκδήλωση του Χατζηδάκη.

Γιατί δεν ζητάει κατεπείγουσα δικαστική έρευνα για τον ρόλο της ΕΥΠ; Αρχικά είπαν ότι με παρακολουθούσαν για την υπόθεση Καϊλή, αλλά ουδέποτε ζητήθηκε από την ΕΥΠ η εμπλοκή της σ’ αυτή την υπόθεση.

Μετά είπαν ότι αφού το Βέλγιο μπορούσε να παρακολουθεί μία ευρωβουλευτή, γιατί δεν μπορούσαν κι αυτοί να παρακολουθούν εμένα; Όμως, αποδείχθηκε ότι ουδέποτε έγινε άρση απορρήτου και παρακολούθηση της κ. Καϊλή».

Χαρακτήρισε, δε, «τραγική ειρωνεία», το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην αρχή χρησιμοποίησε την κ. Καϊλή για να εμποδίσει την ευρω-Εξεταστική Επιτροπή, PEGA, να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών και τώρα τη χρησιμοποιεί για να καλύψει τις ευθύνες της στη δική του παρακολούθηση.

Οικονόμου: Κλιμακώνεται η τροχιά συμπόρευσης του κ. Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οπως δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, «η τροχιά συμπόρευσης του κ. Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ταχύτατα και κλιμακώνεται. Ζητά από τη μια να οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να σχηματισθεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Με ποιον τρόπο άραγε;

Παρότι οι απόψεις του προδίδουν πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, η οποία τον οδηγεί να λέει πράγματα ασυνάρτητα και αντιφατικά, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για το αύριο της χώρας είναι ουσιαστικά η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη. Όνειρα μπορούν, βέβαια, να κάνουν όλοι. Ακόμα και αν για τους πολλούς δεν είναι απλώς παρωχημένα αλλά σκέτος εφιάλτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα