Ανέκαμψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ανέκαμψαν και διέγραψαν τις προηγούμενες απώλειες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ιδιωτικές έρευνες επιχειρηματικής δραστηριότητας από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία, καθώς και τον δείκτη τιμών παραγωγού Οκτωβρίου από τη Νότια Κορέα.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 0,19%, ανακάμπτοντας μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες

απωλειών, κλείνοντας στις 6.856,9 μονάδες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ανέκαμψε επίσης και σημείωσε άνοδο 0,24% στις 31.062,35 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,19%, καθώς η έκτακτη μέτρηση του δείκτη υπευθύνων προμηθειών του Οκτωβρίου σημείωσε την πρώτη συρρίκνωση από τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο κατά 1,11% στις 2.383,27 μονάδες, και ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 2,06%, αντιστρέφοντας επίσης τις προηγούμενες απώλειες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της χώρας αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό κατά 1,3% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, έναντι 1% τον Αύγουστο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ επιστρέφει από τις διακοπές με πτώση 0,85%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ανέκαμψαν, με τον δείκτη CSI 300 να σημειώνει οριακή άνοδο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ΗΠΑ, ο Nasdaq Composite διέκοψε ένα τετραήμερο πτωτικό σερί, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν από τα υψηλά τους επίπεδα και οι έμποροι αναμένουν την ανακοίνωση των εταιρικών κερδών από τους κολοσσούς της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς σκαρφάλωσε για λίγο πάνω από το βασικό επίπεδο του 5% προτού σημειώσει πτώση. Τελευταία διαπραγμάτευση ήταν περίπου στο 4,85%.

Ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,27%, ωστόσο ο Dow Jones υποχώρησε 0,58% και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,17%.

Keywords
Αναζητήσεις
anekampsan-ta-asiatika-chrimatistiria.htm
Τυχαία Θέματα