Αντικύθηρα: Επιδοτούνται με 500 ευρώ και στέγη πολύτεκνες οικογένειες που θα ζήσουν εκεί

Τα Αντικύθηρα, το νησάκι έκτασης μόλις 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη έμεινε με 24 κατοίκους, οι οποίοι όμως…δεν το βάζουν κάτω.

Απόφαση της Μητρόπολης Κυθήρων και Μονεμβασιάς, σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα δίνει επίδομα 500 ευρώ, στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες για να εγκατασταθούν εκεί.

Οι ειδικότητες των ανθρώπων που αναζητούνται

είναι φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς αλλά και κτηνοτρόφος.

Τα Αντικύθηρα ή Τσιριγότο (εκ του ενετικού Cerigotto), ή Cecerigo, στην αρχαιότητα η Αίγιλα, είναι ένα νησί μικρής έκτασης, μόλις 24 τετραγωνικών χλμ. στο πέρασμα ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη. Είναι ευρέως γνωστά καθώς στα νερά του νησιού εντοπίστηκε σε ναυάγιο ο Εφηβος των Αντικυθήρων και ο παράξενος μηχανισμός των Αντικυθήρων.

Κατά την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου τα Αντικύθηρα βρέθηκαν υπό ιταλική και γερμανική κατοχή. Μάλιστα το 1943 οι Ναζί έδιωξαν όλους τους κατοίκους του νησιού. Ηθελαν να έχουν οι ίδιοι τον απόλυτο έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής προκειμένου να αποκόψουν τις συμμαχικές δυνάμεις. Αργότερα, κατά την περίοδο του εμφυλίου και έως το 1964 το νησί είχε μετατραπεί σε τόπο εξορίας.

Στις αρχές του 20ου αιώνα το νησί υπαγόταν στην επαρχία Κυθήρων η οποία τότε με τη σειρά της υπαγόταν στον νομό Αργολίδας και Κορινθίας, ήταν κοινότητα και εκεί ζούσαν 334 κάτοικοι. Σήμερα η εικόνα είναι αποκαρδιωτική…

Keywords
Τυχαία Θέματα