ΑΠΑΓΩΓΗ 27 χρονης: Έπιασαν 53χρονο και 48χρονο για συμμετοχή – Πάνε για κακούργημα

UPD: Τρία άτομα συμμετείχαν στην απαγωγή της 27χρονης ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, με τους δύο να βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και τον τρίτο συνεργό τους να αναζητείται. Πρόκειται για έναν 48χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, για έναν 53χρονο ομογενή με καταγωγή από το Καζακστάν και για έναν Αλβανό, με το όνομα «Αλέκος», ο οποίος και αναζητείται.

Ο 48χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, διαμένει μόνιμα στη Νέα Ιωνία και

οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, όμως λόγω οικονομικών δυσχεριών αναγκάστηκε να την κλείσει και να εργαστεί ως υπάλληλος σε άλλη μεταφορική εταιρεία, της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι στενός φίλος του πατέρα της 27χρονης. Ο πατέρας πήγαινε συχνά στην εταιρεία και συζητούσε με το φίλο του, με αποτέλεσμα ο 48χρονος υπάλληλος να ακούει τις συνομιλίες, μεταξύ άλλων εκείνες που αφορούσαν στον κουνιάδο του πατέρα της 27χρονης, το γνωστό εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Καϋμενάκη.

Ο 53χρονος ομογενής, φίλος του 48χρονου, με καταγωγή από το Καζακστάν διατηρεί μπαρ στο Μενίδι, στο οποίο θαμώνας ήταν ο Αλβανός. Οι δυο τους έκαναν πολλή παρέα και συχνά μοιράζονταν τις σκέψεις τους για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν…

Η 27χρονη οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στη ΓΑΔΑ, όπου και αναγνώρισε τον έναν από τους δύο δράστες, από τη φωνή του του και το σωματότυπό του.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν κατασχεθεί ο φάκελος με τα 82.500 ευρώ, τα οποία ήταν προσημειωμένα, ένα πιστόλι, σφαίρες, καθώς και δύο μηχανές οι οποίες άνηκαν στον αδελφό του 48χρονου και με τη μία μετέφεραν την 27χρονη στο σημείο όπου την απελευθέρωσαν.

Οι δράστες έχουν ομολογήσει την ενοχή τους και υποστήριξαν ότι το έκαναν γιατί ειχαν οικονομικά προβλήματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Και οι δυο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού ό οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Δύο άτομα 53 και 48 ετών προσήχθησαν και ανακρίνονται για την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας. Υπενθυμίζεται ότι η φοιτήτρια, η οποία είχε απαχθεί στις 31 Οκτωβρίου από το σπίτι της στην Κυψέλη, παρελήφθη από τους οικείους της, οι οποίοι κατέβαλαν στους δράστες το ποσό των 82.500 ευρώ.
Το ποσό το κατέβαλε ο πατέρας της 27χρονης σε ένα σημείο στο Νέο Ηράκλειο.

Οι δύο άντρες προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο του πατέρα και της κόρης και είχαν πληροφορηθεί για τη συγγενική σχέση της κοπέλας με τον εφοπλιστή θείο της, Γιάννη Καϋμενάκη, γι’ αυτό και αρχικά είχαν ζητήσει λύτρα ύψους ενός εκατ. ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα .Έχει βρεθεί ο φάκελος με τα 82.500 ευρώ που δόθηκαν ως λύτρα για την απελευθέρωση της 27χρονης κοπέλας, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την απαγωγή της, το όπλο, καθώς και τα κρησφύγετά τους. Μάλιστα, ως έδρα φέρονται να είχαν τον Ασπρόπυργο.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ “ΠΡΟΔΩΣΕ”

Μέσω του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία με τους γονείς της 27χρονης, έφτασαν οι αρχές στα ίχνη των απαγωγέων.
Ειδικότερα, οι απαγωγείς χρησιμοποιούσανδυο κινητά τηλέφωνα. Το ένα από αυτό ήταν καρτοκινητό με ξένο ονοματεπώνυμο (τα λεγόμενα ‘πακιστανικά’).
Ωστόσο, το δεύτερο ήταν εταιρικό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ο Έλληνας σιδηρουργός από εταιρεία στην οποία εργαζόταν παλαιότερα και η οποία έκλεισε.
Στη συνέχεια, ο απαγωγέας εργάστηκε σε μία μεταφορική εταιρεία όμως συνέχισε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τηλέφωνο.
Μέσα από αυτό η αστυνομία τον εντόπισε και ακολούθησαν οι συλλήψεις.
Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη ερευνες στην Αττική, για τον εντοπισμό του τρίτου απαγωγέα της 27χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άντρας έχει αλβανική υπηκοότητα και είναι γνωστός με το όνομα Αλέκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα