ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΝΟ: Μέχρι την Τετάρτη(!) δεμένα τα πλοία – Συνάντηση ναυτεργατών με Μουσουρούλη

20:22 4/2/2013 - Πηγή: BankWars

(upd)Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Μουσουρούλη, με τους εκπροσώπους των ναυτεργατών, με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Τελευταία ενημέρωση: 20:15

Η ΠΝΟ αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για τρίτο 48ωρο, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Απόγνωση για τους αγρότες- παραγωγούς αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία για όλους τους νησιώτες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας

και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης των ναυτικών.

« Όσο διαρκεί ο εποικοδομητικός διάλογος, θέμα επιστράτευσης δεν τίθεται» ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού ο οποίος προσέθεσε:

«Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας. Όλοι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του κλάδου, της ύφεσης, των δυσκολιών. Είχα αλλεπάλληλες συναντήσεις και με τις δυο πλευρές, με τις οποίες βρίσκομαι σε συνεχή διάλογο. Αν δεν οχυρώνεται η κάθε πλευρά πίσω από τη δική της ρητορική , η λύση θα βρεθεί . πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική ώστε να έχει αποτέλεσμα και αυτή μας η προσπάθεια.

Οι ναυτεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και πληρωμή των δεδουλευμένων, ενώ καταγγέλλουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, με αφορμή το δρομολόγιο του πλοίου «Φαιστός Παλλάς» από το Ηράκλειο της Κρήτης στον Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ καταγγέλλει ότι «χθες το βράδυ, στο λιμάνι του Ηρακλείου διαδραματίστηκαν απερίγραπτες σκηνές κατευθυνόμενης βίας και τρομοκρατίας με στόχο τους απεργούς ναυτεργάτες. Ομάδες ροπαλοφόρων τραμπούκων εισέβαλαν στο πλοίο ‘ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ’ προκειμένου να εξαναγκασθεί ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα να εκτελέσουν το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα, πράγμα που τελικά το πέτυχαν».

«Είναι προφανές ότι στόχος της παραπάνω ενέργειας είναι το σπάσιμο μιας καθ’ όλα επιτυχημένης απεργίας από τη μια μεριά και η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας τη μια ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα