Απεργία καθηγητών και δασκάλων από 16 Σεπτεμβρίου – Συμμετέχουν και οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων

Εβδομήντα δύο από τις 85 ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την κήρυξη ή όχι απεργίας των καθηγητών στα σχολεία, ψήφισαν υπέρ της πρότασης για τη διεξαγωγή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τις 16 Σεπτεμβρίου.
Οι πρόεδροι των τοπικών Ενώσεων ανέφεραν ότι η στάση τους θα επανεξετάζεται

με ψηφοφορία μετά το τέλος κάθε πενθήμερου.

Κοινή στάση με την ΟΛΜΕ αναμένεται να κρατήσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενώ και η ΟΙΕΛΕ -οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία – έχει εξαγγείλει απεργίες.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνει ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά με τους καθηγητές και τα βιβλία στη θέση τους, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών.

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

- Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) εισηγήθηκαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

- Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) πρότεινε απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

- Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μια 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

- Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία.

- Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠαΣοΚ με μία έδρα) δύο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα