Απίστευτο; Και όμως, συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε στο Βερολίνο! – Η Γερμανία ανοίγει “πόρτα” και ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στο “σύστημα”

Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. Όπως αναφέρθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα

με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαρροή της πληροφορίας για τη συνάντηση έγινε από το Βερολίνο, είναι δείγμα μάλλον της θετικής προδιάθεσης και της αποφασιστικότητας, που έχει η Γερμανική κυβέρνηση να αποκτήσει δίαυλο επικοινωνίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Η συνάντηση αυτή, σε κάθε περίπτωση σπάει τον πάγο, που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών και διαμορφώνει ένα νέο μομέντουμ για την παρουσία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό πεδίο. Η διαδρομή από το μποϋκοτάζ και το σνομπάρισμα, που έκαναν διάφοροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι – και μάλιστα δεύτερης κλάσης – απέναντι στα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για επίσημες επαφές έως την απευθείας συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πανίσχυρο γερμανό υπουργό Οικονομικών διανύθηκε τελικά πολύ γρήγορα.

Η συνάντηση δεν πρόκειται να αλλάξει την ουσία των πολιτικών επιλογών των δύο πλευρών, διαμορφώνει ωστόσο ένα άλλο πλαίσιο σχέσεων.

Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο το Σάββατο για να συμμετάσχει σε ημερίδα του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος, στην οποία θα είναι και ο ίδιος εισηγητής.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που έχει προγραμματίσει ο κ. Τσίπρας από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου μέχρι την Τρίτη 15 του μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα