Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο κόκκινο βρίσκονται σήμερα Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες συνεχίζουν να αμφιταλαντεύονται σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού και την πορεία των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε τελευταία φορά κατά 0,29% στις 8:05 π.μ. ώρα Λονδίνου, με τα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια να ξεκινούν την ημέρα πτωτικά.

Οι περισσότεροι κλάδοι σημείωσαν επίσης πτώση, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υποχωρούν κατά 1,93% και με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποχωρούν

κατά 0,73%.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,1% στις 18.699,84 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,2% στις 8.121,95 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,5% στις 8.372,76 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 χάνουν 0,2%.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 2,3% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη. Ήταν πάνω από την πρόβλεψη του 2,1%, αλλά πολύ πιο κοντά στον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας από την ανάγνωση του Μαρτίου που ήταν 3,2%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύονταν μεικτά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα αμερικανικά χρηματιστηριακά συμβόλαια μεταβλήθηκαν ελάχιστα, καθώς οι επενδυτές έβλεπαν μπροστά τους την ευρέως αναμενόμενη ανακοίνωση της τελευταίας έκθεσης κερδών της Nvidia την Τετάρτη.

Keywords
Αναζητήσεις
arnitika-prosima-sta-evropaika-chrimatistiria-5.htm
Τυχαία Θέματα