Ασημάκης Παπαγεωργίου: Τι είπε στη Βουλή για τον αγωγό TAP, τη Gazprom και το νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ

Η σχεδόν βέβαιη συμφωνία με την Socar, την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ, αυξάνει τις πιθανότητες επιλογής του αγωγού TAP, έναντι του ανταγωνιστικού Nabucco West, για την μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Η τελική επιλογή για ποιος αγωγός θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη αναμένεται να ληφθεί έως το τέλος του μήνα, από τις εταιρείες που μετέχουν στην κοινοπραξία.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της επιτροπής Εμπορίου της Βουλής.

ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν ενημερωθεί για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, όπως για παράδειγμα τα χρέη ιδιωτών προς την επιχείρηση, τα οποία, όπως είπε, έχουν σε μεγάλο βαθμό εξοφληθεί.

Αναφερόμενος στην Gazprom, ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε πως η εταιρεία είχε ανοιχτά θέματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που άπτονται των κανόνων ανταγωνισμού και εσωτερικής αγοράς. Πάντως, επισήμανε, στο νέο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί σύντομα για τη ΔΕΠΑ, οι Ρώσοι έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν, εάν το επιθυμούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα