ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ 2-0 – Στον τελικό του Κυπέλου η ομάδα του Σ.Τσώλη

Με δύο φανταστικά γκολ του Ισπανού Ουσέρο στο 61′ και στο 86′, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 και πέρασε στον τελικό του Κυπέλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ποιοτικά κακό, αφού οι γηπεδούχοι δεν θέλησαν να «ανοιχτούν» από την αρχή αλά πρωτίστως να διαφυλάξουν το απαραβίαστο της εστίας τους και να «χτυπήσουν» στην επανάληψη, προϊόντος του χρόνου.

Η τακτική

απέδωσε, φυσικά εις βάρος του θεάματος, αφού ούτε οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν με ζέση ένα γκολ, προκειμένου να σιγουρέψουν την πρόκριση και να βγάλουν από το «καβούκι» τους παίκτες του Αστέρα.

Λογικό και αναμενόμενο, λοιπόν, που σε 45 λεπτά καταγράφηκαν μόλις δύο καλές στιγμές. Η πρώτη ήταν στο 31ο λεπτό, όταν στο σουτ του Λόρενς ο Γεωργακόπουλος βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε κοντά στο 1-0, αλλά η προβολή του Αποστολόπουλου έσωσε τον ΠΑΟΚ.

Στην επανάληψη η κατάσταση διαφοροποιήθηκε, ο Αστέρας μπήκε ορμητικά για να επιζητήσει το γκολ της πρόκρισης και στο 58′ θα μπορούσε να έχει κερδίσει πέναλτι, αλλά ο Σπάθας δεν είδε το χέρι του Κάτσε μέσα στην περιοχή. Οι παίκτες του Τσιώλη συνέχισαν πάντως την πίεση και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 62ο λεπτό, όταν άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό σουτ του Ουσέρο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Όπως έχει δείξει καθ΄ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η πελοποννησιακή ομάδα οπισθοχώρησε για να προφυλάξει το σκορ αλλά και για να βρει χώρους στις πάντοτε εξαιρετικά επικίνδυνες αντεπιθέσεις της.

Η τακτική απέδωσε, αφού με τον «Δικέφαλο» ανίκανο να απειλήσει στο 86΄ έγινε το 2-0 με σκόρερ και πάλι τον Ουσέρο, που εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της αντίπαλης άμυνας να απομακρύνει την μπάλα και με «ξερό» σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ιτάνζ.

“Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που πήραν την πρόκριση στον τελικό, απέναντι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και φυσικά σε αυτό τον υπέροχο κόσμο”, σχολίασε ο Σάκης Τσιώλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα