ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ – Η ΤΡΟΙΚΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για την αντίθεση της τρόικας στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα χρέη σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Η αλήθειας είναι η εξής: Η τρόικα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες εκδοτικές επιχειρήσεις από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, θεωρώντας ότι αυτές μαζί με κορυφαίους υπερχρεωμένους επιχειρηματίες, ευθύνονται για το χάλι της χώρας και την πτώχευσή της.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν δέχθηκε τη ρύθμιση η τριμερής και πίεζε μέχρι τελευταία

στιγμή να μην ισχύσει.

Η κυβέρνηση ωστόσο δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει το παλαιό σύστημα, με αποτέλεσμα ο Βενιζέλος να προαναγγείλει αλλαγές και μηχανισμό ελέγχου υπαγωγής στη ρύθμιση.

Σε καμία περίπτωση η τρόικα δεν ήθελε να περάσει η λύση για τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων, κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η τρόικα γνωρίζει πολύ καλά, από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα ότι πολλοί επιχειρηματίες είναι καταχρεωμένοι, έχουν λεφτά στο εξωτερικό, εξακολουθούν να διοικούν τις επιχειρήσεις τους, ενώ απειλούν και με απολύσεις!

Η τρόικα θεωρεί λοιπόν ότι αυτοί οι υπερχρεωμένοι εκδότες και επιχειρηματίες, δεν πρέπει να υπαχθούν σε μια ρύθμιση που θα τους διευκολύνει, καθώς έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να γλιτώσουν τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις τους, γεγονός που θα εμποδίσει την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα