“Μπέρδεμα” με το πόθεν έσχες του υπουργού Γ.Σταθάκη – Θα ανοίξουν και λογαρισμοί – Τι απαντά ο υπουργός

upd: «Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής για τη διεξαγωγή πλήρους ελέγχου. «Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς», προσθέτει ο κ. Σταθάκης.

Σημειώνει δε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη σε ό,τι αφορά τα δικά του ακίνητα. «Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία

τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014», συμπληρώνει ο υπουργός Οικονομίας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Γ. Βαρεμένου, εκτός από την υπόθεση του αδήλωτου ενός εκατομμυρίου στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2011, ελέγχεται και για διαφορές που προέκυψαν μετά από την συμπληρωματική δήλωση που υπέβαλλε τόσο ως προς τις καταθέσεις του όσο και ως προς την συμμετοχή του σε ακίνητα.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του κ. Βαρεμένου προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η επιτροπή αποφάσισε «να ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές ο ενδελεχής έλεγχος με όποιο μέσο χρειαστεί ακόμα και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι «δεν υπάρχει θέμα» και ότι «ο έλεγχος είναι θεμιτός», ενώ η αντίδραση από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών ήταν: Ουδέν σχόλιο. Ας προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς”.

Όσον αφορά το «πόθεν έσχες» του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, θα ελεγχθεί και αυτό κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση, 11 πρώην βουλευτές και υπεύθυνοι οικονομικών κομμάτων κ.ά. παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο γιατί παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις δεν προσκόμισαν συμπληρωματικά στοιχεία, ενώ 8 δεν είχαν υποβάλλει καθόλου «πόθεν έσχες» μεταξύ των οποίων και ένας πρώην βουλευτής.

Η Επιτροπή έλαβε απόφαση στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Για την υπόθεση Χαϊκάλη (για την εταιρεία στην Κύπρο) υπάρχει απαλλακτική εισήγηση της Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα