“Μπούγκα – μπούγκα”…χορεύει την Ευρώπη και τις αγορές ο Σίλβιο

Θρίλερ τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ιταλία. Αγωνία στις αγορές και στην ηγεσία της ευρωζώνης. Δεν αποκλείονται νέες εκλογές.

Λίγο μετά τις 8.20 μ.μ., η ιταλική κρατική τηλεόραση μετέδωσε νέα εκτίμηση για το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με την οποία η διαφορά υπέρ της Κεντροαριστεράς μειώνεται σημαντικά.Συγκεκριμένα, η συμμαχία υπό τον κ. Μπερσάνι φαίνεται

να λαμβάνει 29,1%, το συμμαχικό σχήμα υπό τον κ. Μπερλουσκόνι το 28,6%, ενώ το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο αγγίζει το 26,3%.

Με καταμετρημένες τις ψήφους από τα 30.100 εκλογικά τμήματα (σε σύνολο 60.431), η κεντροαριστερά προηγείται με ποσοστό 32,9%, έναντι 29,2% του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Πέπε Γκρίλο, που συγκεντρώνει την αποκαλούμενη “ψήφο διαμαρτυρίας”, λαμβάνει ποσοστό 24%, ενώ ο κεντρώος συνασπισμός του Μάριο Μόντι παίρνει 9,2%.

Ακόμη και αν τα ποσοστά αυτά παραμείνουν ως έχουν, αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, δεν είναι βέβαιο ότι η Κεντροαριστερά θα επιτύχει την πλειοψηφία στη Γερουσία, λόγω της ιδιομορφίας του εκλογικού νόμου της Ιταλίας, που πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα σε περιφερειακό και όχι σε εθνικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα