Χ. Σβόμποντα: Να δείξει ευελιξία η τρόικα

Την εκτίμηση ότι είναι σημαντικό η τρόικα να δείξει ευελιξία σε κάποια από τα θέματα εξέφρασε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«’Οταν εγκριθεί το τελικό πακέτο με την ισχυρή υποστήριξη του Κοινοβουλίου, θα αποδειχθεί στο εξωτερικό ότι υπάρχει ισχυρή βούληση να υπάρξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

στη χώρα. Και με αυτή την έννοια υποστηρίζουμε πλήρως τον αγώνα που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει ένα λογικό πακέτο. Γιατί δεν πρόκειται μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το μέλλον της ΕΕ. Γιατί χρειαζόμαστε την Ελλάδα μέσα, όχι μόνο για το συμφέρον της ίδιας, αλλά για το συμφέρον και της ΕΕ», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ζήτησε «από τον Χ. Σβόμποντα να μας βοηθήσει μέσα από το θεσμικό του ρόλο. Να μεταφέρει την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να τους πείσει στις Βρυξέλλες, ότι εδώ έχουμε φθάσει στα όρια μας, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού και ότι χρειαζόμαστε μία πραγματική στήριξη, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε οριστικά από αυτόν τον κύκλο της κρίσης και να περάσουμε στο ξέφωτο της ανάπτυξης και της προοπτικής»

Keywords
Τυχαία Θέματα