Χ.Α.: Ανοδος με μοχλό τις τράπεζες

Ανοδικά κινείται σήμερα το Χ.Α. με μοχλό τις τράπεζες, καθώς η πολυαναμενόμενη διαδικασία εξαγοράς της Εμπορικής εκλαμβάνεται από την αγορά ως ένα πρώτο βήμα στην αναδιάρθρωση του κλάδου.

Η Credit Agricole επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις για την πώληση της ελληνικής της μονάδας στην Alpha Bank.

Στον

20άρη, «άλμα» άνω του 12% σημειώνει η μετοχή της Alpha Bank, ενώ κέρδη σχεδόν 5% καταγράφει και ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς.

«Τα νέα για την Emporiki αναμένεται να δημιουργήσουν αισιοδοξία στους επενδυτές και να οδηγήσουν την αγορά σε θετική τροχιά στην αρχή. Η κίνηση στην αγορά θα εξαρτηθεί επίσης και από την ειδησεογραφία που θα προκύψει από την συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα», ανέφερε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Στο πολιτικό προσκήνιο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συναντηθούν με την τρόικα προκειμένου να συμφωνήσουν στα νέα μέτρα, ενώ το απόγευμα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013.

Αυτή την ώρα (11:05), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,44% στις 749,73 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,63 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοδικά κινούνται και όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με μοναδική εξαίρεση τον δείκτη Προσωπικών & Οικιακών Προϊόντων, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,6%. Κέρδη σχεδόν 5% καταγράφουν οι Τράπεζες.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 47 ενισχύονται, μόλις 8 υποχωρούν και 12 παραμένουν σταθερές.

σχετικά άρθρα«Βουνό» οι 650 μ. για τον ΓΔ – Το 50% του τζίρου σε Εθνική, Alpha BankΣτάση αναμονής στο ΧΑΠτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών“Βουτιά” για Coca-Cola και ΟΤΕ, υπεραπέδωσαν ΔΕΗ και Motor OilΕβδομαδιαία άνοδος 3,40% στο Χ.Α.Ήπια ανοδικά το ΧΑΧΑ: Τράπεζες και μέτρα κρίνουν την τάση στο ταμπλόXA: Πτώση και στις τράπεζες – Ξεχώρισε με κέρδη το ΤΤXA: Ανοδικά με το ενδιαφέρον στις τράπεζεςΧΑ: Οριακές διακυμάνσεις για τον ΓΔ, απώλειες για τις τράπεζες
Keywords
Τυχαία Θέματα