Χ.Α: Νέα βουτιά στις τράπεζες – Χτυπήσαν margin calls

Ασφυκτικές είναι για μία ακόμη ημέρα οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές,  με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρεί στην περιοχή των 830 μονάδων. Την ίδια στιγμή στα χρηματιστηριακά γραφεία έχει σημάνει συναγερμός, καθώς έχουν χτυπήσει margin calls σε Alpha, Eurobank και Πειραιώς, κάτι το οποίο επιφέρει αναγκαστικές πωλήσεις.

Σχετικά με την Εθνική ευτυχώς επιχειρείται προσπάθεια στήριξης γύρω από την περιοχή των 1,40 ευρώ. Οι αναλυτές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου

πως εάν η μετοχή της Εθνικής υποχωρήσει στα 1,32 ευρώ, θα χτυπήσουν margin calls και θα συνεχιστεί η υποχώρηση σε χαμηλότερα επίπεδα.

Γενικότερα το κλίμα στην αγορά έχει επιδεινωθεί μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για την επαναγορά χρέους. Τραπεζικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο σχέδιο πλήττει εκ νέου την κεφαλαιακή επάρκεια των ιδρυμάτων και θα δημιουργήσει νέες κεφαλαιακές ανάγκες. Αυτός είναι ο λόγος που ο τραπεζικός κάδος βρίσκεται στο στόχαστρο των πωλητών στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Παράλληλα πληροφορίες από χρηματιστηριακούς κύκλους αναφέρουν πως πωλητές στις τράπεζες είναι  και οι νυν μέτοχοι, οι οποίοι πουλούν για να αποκομίσουν ρευστότητα εν όψει των αυξήσεων κεφαλαίου.

Πάντως οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια προχωρούν σε τοποθετήσεις στις τράπεζες, θεωρώντας πως η βίαιη διόρθωση δίνει την ευκαιρία για τοποθετήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα